Una copa de vi.
Una copa de vi.

Redacció / ACN

El consum de vi amb moderació i els seus beneficis, a debat a Europa

El Parlament Europeu debat aquesta setmana algune recomanacions i s'associa el consum d'alcohol amb elements precursors de malalties. Volen desvincular-ne el vi.

El consum de vi en quantitats moderades és bo per a la salut? És una de les preguntes que està sobre la taula i que el Govern de la Generalitat vol que quedi matisat a nivell europeu. El Govern ha demanat al Parlament Europeu que modifiqui algunes de les recomanacions de l'informe BECA –que es debat a l'Eurocambra- i ha exigit que es desvinculi el consum moderat de vi de malalties com el càncer. "No estem d'acord amb l'associació directa del consum d'alcohol amb elements propis precursors de malalties sense posar-lo en relació amb un consum no moderat; defensem la necessitat de contextualitzar", ha comentat el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, en un comunicat.

Segons Mòdol, el consum excessiu "no només és problemàtic en el cas del vi", i ha argumentat que la ingesta moderada que proposa la dieta mediterrània aporta "beneficis contrastats dins d'una alimentació equilibrada".

En aquest sentit, ha recordat que la dieta mediterrània és considerada per l'Organització Mundial de la Salut com "una de les més saludables del món" i que ha estat declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. "No es pot, per tant, presentar aïlladament el consum de vi i altres aliments de tots els aspectes amb què s'interrelaciona", ha afegit. Finalment, el secretari d'Alimentació ha subratllat que l'informe "no inclou investigacions i estudis que vinculen el consum moderat de vi amb efectes positius per a determinats aspectes de la salut de les persones".

Advertència sanitària en begudes alcohòliques

Les declaracions de Mòdol arriben en ple debat de la cambra comunitària sobre l'informe BECA que, entre altres mesures, proposa incorporar una advertència sanitària en begudes alcohòliques –inclosos els vins- per avisar sobre els riscos associats al càncer.

En el mateix comunicat emès aquest dimarts, el Govern també fa esment al fet que el conreu de la vinya és una activitat econòmica que "arrela les persones que s'hi dediquen al territori" i que té "especial sensibilitat per la sostenibilitat". "Es tracta d'una activitat amb una història mil·lenària a Catalunya [...] i la vinculació del vi i la seva cultura amb l'alcohol, sense cap altre factor, resulta incorrecte i injustificable", conclou.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive