Tercera dosi de la vacuna a les residències
Tercera dosi de la vacuna a les residències

Comença la vacunació Covid a persones dependents a Mataró i el Maresme

Els tres CAP del Consorci Sanitari del Maresme administraran més de 650 dosis de vacuna Pfizer a persones dependents i als seus cuidadors

La campanya de vacunació del coronavirus arriba a nous col·lectius: des d’aquesta setmana es vacuna també a les persones amb gran dependència (grau 3) i també del grau 2 i grau 1 si són usuàries de centres de dia i els pacients en atenció domiciliaria. Els tres centres de primària del Consorci Sanitari del Maresme –Argentona, Mataró Centre i Cirera Molins– tenen previst administrar fins divendres més de 650 dosis de la vacuna de Pfizer.

En concret, la població a vacunar en aquesta fase és la que pertany al grup 4, és a dir, persones grans dependents i els seus cuidadors. S'aplica a persones amb grau reconegut de dependència III, amb grau reconegut de dependència II i I que acudeixen a centres de dia: o persones en programes d’Atenció domiciliària, prioritzant les majors de 80 anys. També està previst vacunar els seus cuidadors directes: com ara personal de centres de dia, altres cuidadors remunerats, o cuidadors informals de persones amb gran dependència (màxim un per persona dependent)

Les vacunacions es realitzaran als diferents CAP, però els equips de primària del Consorci es desplaçaran a domicili o als centres de dia per vacunar a aquelles persones que no es puguin desplaçar a causa de la seva dependència. Els professionals de Mataró Centre vacunaran als usuaris del Centre de Dia Sant Josep; els de Cirera Molins als usuaris i treballadors del Centre de Dia Can Clement i Centre de Dia Arbre de vida; i des del CAP d’Argentona es farà la vacunació dels usuaris dels centres de dia de la Residència Santa Berta i la Llar Santa Anna.

Els grans dependents rebran la vacuna de Pfizer, la mateixa que els residents a geriàtrics i el personal sanitari. Per tant, passats mínim 21 dies s’hauran de vacunar amb la segona dosi.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive