Com ho hem de fer per fer àpats de Nadal segurs?
Notícies relacionades
Com ho hem de fer per fer àpats de Nadal segurs?

Com ho hem de fer per fer àpats de Nadal segurs?

Els consells per assegurar les retrobades familiars sense oblidar els perills i riscos de la Covid són simples i ben fàcils de consensuar

Hi ha nervis, dubtes i intranquil·litat envers el que es desencadena a partir d’aquest cap de setmana previ a Nadal. La tradició és que és, el costum ens mena a trobar-nos i sovint el sentit comú no passa del segon plat. La Covid segueix condicionant que no puguin ser unes festes normals i corrents però cal fugir de la hipocondria. Interpretar les recomanacions que es fan i vetllar per fer possible el que no és impossible: àpats de Nadal segurs. Prioritzant quins, a on i amb qui. Però fer-ne.

Els consells sobre com assegurar les retrobades familiars, a aquestes alçades de la pandèmia, no són originals. Però sí que són entendibles, fàcils i eloqüents i sobretot propensos a consens. Compartiu-los als grups familiars entre els que us heu de trobar i així podreu tenir un Nadal compartit i segur, en la mesura del possible.

Els Consells:

 • Cal evitar sopars i aperitius d’empresa de Nadal
  En aquestes trobades se solen trobar més d’una bombolla, tots els departaments o gent que no s’interrelaciona normalment. Per tant perill. Prioritzeu els familiars als grans àpats. Ja els farem a l’estiu.
   
 • Les trobades han de ser només de persones vacunades
  Ja sabem que les persones vacunades poden contagiar-se i contagiar, sí. Però menys que les no vacunades i sobretot amb conseqüències pitjors que segur que totes voldran evitar. Si hi ha persones no vacunades, s’haurien de fer una PCR 48 hores abans.
   
 • El clàssic: mascareta, distància, ventilació
  Després de dos anys pot semblar quasi un mantra, però és la clau. Vetllem per usar la mascareta, perquè ens assegura. Retornem a l’hàbit de ventilar, cada certa estona (entre plats? cada hora?) si fa fred. I pensem si segons quina trobada pot ser a l’aire lliure. I distància, sempre que puguem. Us heu plantejat repensar on us trobeu? Hi ha un menjador més ampli?
   
 • Testos d’antígens, mai sobren
  Mai sobren ni fan mal, més enllà de l’angúnia del maleït palet nas endins. Podem fer-nos-en tots els que ens trobarem per estar una mica més tranquils. Sobretot si ens reunim amb bombolles diferents (els típics tiets de fora). 
   
 • Arribar “net” als dinars i sopars de Nadal
  Som en la quinzena anterior a Nadal, de ple. Per tant si ens contagiem ara ens perdem els àpats. Abaixa les revolucions de la socialització, evita els espais d’aglomeració més propensos als riscos. Fes servir mascaretes FFP2 en interiors. Si vols autocribrar-te, fes-te un test d’antígens cada tres dies. Vetlla per assegurar una ocasió que tota la família porta molt de temps esperant.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive