Catalunya i la OMS, acord per millorar l'atenció a la sal...
Catalunya i la OMS, acord per millorar l'atenció a la sal...

Catalunya i la OMS, acord per millorar l'atenció a la salut mental

La vigència del conveni serà de 4 anys i la Generalitat aportarà 150.000 euros en total entre 2023 i 2024

El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord de col·laboració entre la Generalitat, mitjançant el departament de Presidència, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per a la implementació de la iniciativa Quality Rights a Catalunya. El conveni, que s’emmarca dins del Pacte Nacional de Salut Mental, té com a objectiu millorar la qualitat de l’atenció dels serveis de salut mental i promocionar els drets de les persones amb condicions de salut mental i discapacitat psicosocial, cognitiva o intel·lectual. La vigència del conveni serà de 4 anys i la Generalitat aportarà 150.000 euros entre 2023 i 2024. El pagament s’efectuarà en dos terminis, 75.000 euros durant el segon trimestre de 2023, i la resta durant el primer trimestre de 2024.

Els principals eixos del programa són la sensibilització i subministrament d'informació a tota la població; la informació i formació per a persones amb experiència viscuda en condicions de salut mental o discapacitats; la informació i la formació per a professionals i personal clau en l'atenció i suport a les persones, i la promoció drets humans establint estàndards i avaluacions de tots els programes, serveis i centres.

Fruit d’aquest compromís, el departament de Presidència s'ha compromés compromet a alinear els programes, serveis i centres de Catalunya amb les recomanacions dels documents i guies de la iniciativa Quality Rights. S’implementarà l’eina d’avaluació Quality Rights per facilitar-ne l’avaluació de programes, centres i serveis de Catalunya, així com de proposar els canvis necessaris en el marc legal i de contractació per possibilitar l'aplicació dels nous criteris i de l’eina i sistema d'avaluació.

Per al seguiment del desenvolupament d’aquest conveni es constituirà una Comissió integrada per dues persones designades per la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya i dues persones designades per l’OMS. Aquesta Comissió establirà de comú acord les normes relatives al seu funcionament i vetllarà pel desenvolupament correcte de la iniciativa i les necessitats que puguin sorgir-ne, així com d’avaluar l’acompliment dels objectius i el resultat de la col·laboració i de totes aquelles funcions que se’n deriven.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive