Recerca i innovació per millorar de la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables
Recerca i innovació per millorar de la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables

CareCityLab, el nou centre de recerca i innovació sociosanitària de Mataró

El laboratori d'innovació tindrà seu al Rengle i serà el pal de paller del projecte Mataró Ciutat Cuidadora, finançat amb fons europeus

CareCityLab. Aquest és el nom del nou centre de recerca i innovació en l'àmbit sociosanitari que es crearà a Mataró. Estarà situat al sector del Rengle i serà el pal de paller del projecte Mataró-Maresme:ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores', una de les grans iniciatives de futur de la ciutat, finançades amb fons europeus. 

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions que acolliran el centre, situades al passeig de la Marina 142. El nou CareCityLab començarà a construir-se el proper més d'abril i tindrà una superfície de 1.100m2 distribuïdes en tres plantes de l'edifici. El centre iniciarà la seva activitat de cara al 2024.

El  PECT Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores és un projecte d’innovació i especialització intel·ligent territorial, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020). A més de l'Ajuntament, el conformen el TecnoCampus, el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació el Maresme i Eurecat.

02168934 c75a 4e20 b636 72ece402dbe4

Recreació de l'interior del nou equipament. Foto: Ajuntament

L'objectiu principal del CareCityLab és convertir-se en un centre de referència per a la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, com la gent gran, amb dependència, cronicitat o persones amb discapacitat. En ell s’hi duran a terme accions de sensibilització i transferència de coneixement en l’àmbit de l’envelliment actiu i l’atenció a les persones amb situació de fragilitat.

La seva missió serà desenvolupar i implementar en el territori models i solucions innovadores d’acompanyament a l’envelliment actiu i a l’atenció a les persones en situació de fragilitat, dependència, cronicitat o discapacitat, mitjançant processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre altres agents implicats, com a base per la creació d’ocupació i activitat econòmica d’alt valor afegit.
 

Comentaris (3)

Mike Fa 1 any
L'Ajuntament no només s'apropia de calers !!
Laura Fa 1 any
Per molt que el Sr. Bote es congratuli del creixement sanitari de i Cap Gros també reafirmi la seva mataronitat valdria la pena explicar que és un grup amb centres a Barcelona i Zaragoza. És un centre privat que neix a Barcelona l'any 1950 i entra al mercat de Zaragoza a l'any 2005 amb intenció d'unificar els seus centres es crea al 2020 el Grup sanitari Creu Blanca( dades de la web Grup Creu Blanca) per tant el titular seria Care City Lab.............A Mataró no DE Mataró i la privacitat
Jaume Subirà Fa 1 any
Com el Corte Ingles? Jaume

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive