Vacuna.
Vacuna.

Redacció

Campanya de vacunació simultània contra la grip i la COVID

Dilluns vinent començarà la vacunació conjunta contra la grip i la COVID a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s’introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat i per a les persones fumado

Catalunya començarà la campanya de vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 el proper dilluns, dia 16. Aquesta campanya està destinada principalment a persones de 60 anys o més, aquells amb condicions de risc, dones embarassades, persones amb immunosupressió, professionals sanitaris i sociosanitaris, i altres serveis essencials. Enguany, s'incorpora la vacunació antigripal per a persones fumadores i, com a gran novetat, es vacunarà contra la grip als infants d’entre 6 i 59 mesos.

Les persones interessades podran demanar cita prèvia al seu CAP de referència, preferentment a través de La Meva Salut o al web de programació. Addicionalment, per a aquells que no poden acudir en els horaris habituals dels CAP, es disposaran punts de vacunació poblacional (PVP) per facilitar l'accés a la vacunació.

La campanya busca protegir la ciutadania dels virus respiratoris que circulen durant la tardor i l'hivern. La vacunació contra la COVID-19 es centra principalment en les persones d'alt risc i professionals sanitaris. Les vacunes antigripals seran tetravalents i les de la COVID-19 seran monovalents adaptades a la variant XBB.1.5.

Per a aquesta temporada, s'han adquirit 1.715.000 dosis antigripals, un augment en comparació amb anys anteriors. L'objectiu de Salut és assolir cobertures de vacunació superiors al 75% en alguns grups.

Arrenca la vacunació contra la grip entre els més petits

La vacunació contra la grip es posa en marxa aquest any també per als infants de 6 a 59 mesos, donat que aquest grup pot patir complicacions greus degut a la grip, tot i que la mortalitat és baixa. 

La vacuna de la grip que rebran aquests infants a Catalunya també és tetravalent com la dels adults i amb la mateixa composició, però adaptada amb indicacions per a l’edat.Tot i que, habitualment, en menors, la mortalitat per grip és mínima, aquesta malaltia produeix un nombre important de visites a centes de salut, hospitalitzacions i ingressos per complicacions, especialment en els infants de menor edat. S’estima que, a l’Estat espanyol, i en menors de 5 anys es produeixen cada any 50.000 casos de grip confirmada a l’Atenció Primària, 4.000 hospitalitzacions, 800 casos greus, 250 ingressos a la UCI i 8 defuncions intrahospitalàries.

  • La cita per vacunar-se al seu centre d’atenció primària (CAP) de referència s’ha de sol·licitar, a partir d’avui mateix, a través de La Meva Salut, al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o demanant-ho al CAP

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive