La donació de plasma es farà a centres cívics de Mataró. Foto: Banc de Sang
La donació de plasma es farà a centres cívics de Mataró. Foto: Banc de Sang

Campanya a Mataró per impulsar la donació de plasma

La campanya es durà a terme a partir del 26 d'abril a diversos centres cívics de la ciutat per fomentar la donació d'aquest component vital per a les persones amb problemes en les defenses

Mataró cedirà centres cívics al Banc de Sang i Teixits per a les campanyes de donació de plasma. La campanya comença el 26 d'abril al Centre Cívic Molins, i per fer la donació cal demanar hora a aquest web, ja que en el cas del plasma duren 45 minuts. El plasma és un component de la sang que és essencial per produir medicaments per al tractament de diverses malalties.

Els donants de plasma han de complir les mateixes condicions que els de sang: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. La primera cita, als Molins, té lloc en el marc de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries

El plasma és un component sanguini vital per a persones amb problemes en les defenses. Hi ha persones que tenen malalties per dèficit d’aquestes proteïnes plasmàtiques, com per exemple diferents immunodeficiències, l’hemofília, l’emfisema hereditari, el mieloma múltiple, etc. El tractament d’aquestes malalties es basa en l’administració de la proteïna que falta en cada cas.

 La donació de plasma dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i retornar la resta per la mateixa via. Les properes cites a Mataró són el 26 d’abril, 3 i 24 de maig i 21 de juny al Centre Cívic Molins, el 7 de juny a Centre Cívic Pla d’en Boet, el 5 de juliol al Centre Cívic Rocafonda, i el18 de juliol a l’Espai Gatassa. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive