Donació de plasma de pacients de Covid. Foto. Arxiu
Donació de plasma de pacients de Covid. Foto. Arxiu

Busquen mataronins que hagin patit la Covid-19 per donar plasma per als malalts

El Banc de Sang busca a Mataró aquesta mena de plasma, ric amb anticossos contra la Covid i efectiu en el tractament del virus

El Banc de Sang busca a Mataró persones que hagin patit la Covid-19, ja que el seu plasma pot ser molt útil per als malalts. Com que és ric contra el coronavirus, pot ser un tractament efectiu. El 21 de gener es farà la donació al Casal de l’Aliança de Mataró i cap apuntar-se prèviament a aquest web.

Segons destaquen des del Banc de Sang, els potencials donants de plasma cal que hagin passat el virus fa menys de 3 mesos i que faci més de 28 dies que no tenen símptomes. Els criteris que cal complir són els següents: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; no haver estat embarassada; no haver estat transfós; haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos; i tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia. 

L'administració d'aquest tipus de plasma a un malalt de Covid pot ajudar-lo a superar la infecció, ja que els malalts que prèviament ho han fet, ho han assolit després d'haver fabricat anticossos contra el virus. L'objectiu és recollir plasma per a diferents estudis clínics que poden evidenciar que pot ser un recurs terapèutic vàlid per ajudar a superar la malltia. 

 

El plasma es pot donar mitjançant un procediment anomenat plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. L'any passat el Banc de Sang en va practicar més de 20.000.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive