Lliurament de la recaptació de Ballem X l'ELA
Lliurament de la recaptació de Ballem X l'ELA

Ballem X l’ELA lliura 3.600 euros a la Fundació Miquel Valls

El festival benèfic celebrat el 6 de maig passat a Mataró és un homenatge a Rosa Escandell, que va morir enguay a causa de la malaltia

El fsetival benèfic Ballem X l'ELA, celebrat el 6 de maig a Mataró, va recaptar 3.600 euros que aquest dimecres, dia 24, s'han lliurat a la Fundació Catalana de l'ELA Miquel Valls. La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), els establiments de restauració Auto d’Ara, Barram i l’empresa de so Produccions Maresme han entregat aquest dimecres la recaptació, que es destinarà a lluitar contra la malaltia de la mà de la Fundació. 

Ballem X l’ELA va néixer com un homenatge del teixit empresarial de la ciutat a Rosa Escandell, empresària del sector de l’hostaleria, que va morir el passat 29 de març com a conseqüència d’aquesta malaltia. Roser Moré, presidenta de la FAGEM, ha destacat en l'acte d'aquest dimecres la felictat "d’haver pogut fer el nostre particular homenatge a la Rosa i, sobretot, de la solidaritat demostrada per tantes persones que han ajudat a tirar endavant aquesta festa”.

 Marta Garcia Escandell, gerent d’Auto d’ARA i Barram i filla de l’homenatjada, ha agraït a totes els participants la seva presència en aquesta primera edició del Ballem X l’ELA. “L’objectiu era visibilitzar la malaltia i ho hem aconseguit” ha assegurat Garcia Escandell, després de confirmar que ja treballen per convertir aquest festival en un acte anual.

Anna Rigola, responsable de comunicació de la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls, ha estat l’encarregada de rebre el xec i ha posat de relleu la importància de la donació perquè els ajuda a tirar endavant les línies de treball que duen a terme, en col·laboració amb centres hospitalaris, professionals i recursos de la xarxa pública i privada. “És gràcies a famílies com la de la Rosa que la fundació funciona”, ha afegit. 

 L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. Afecta a les neurones motores provocant problemes molt greus de mobilitat, parla, deglució i respiració de les persones que la pateixen. Afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys, però també hi ha casos entre la població més jove. En general, la seva esperança de vida és d’entre 2 i 5 anys després del diagnòstic. S’estima que unes 450 persones estan diagnosticades d’ELA a Catalunya, 4.000 a l’estat espanyol i 400.000 a nivell mundial. A falta d’un tractament curatiu, l’atenció i l’acompanyament en el procés és ara mateix l’única eina a l’abast per millorar la seva qualitat de vida.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive