Aprovat el dret a l'oblit oncològic passats 5 anys
Aprovat el dret a l'oblit oncològic passats 5 anys

Aprovat el dret a l'oblit oncològic passats 5 anys

La mesura garanteix que no hi hagi perjudici per a la contractació de qualsevol producte

El govern espanyol ha aprovat el dret a l'oblit oncològic. Aquest és un dels punts recollits en el reial decret llei aprovat pel Consell de Ministres amb diverses mesures. Segons ha explicat la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, se'n podran beneficar aquelles persones que hagin vençut un càncer cinc anys després de superació de la malaltia, i "sense recaiguda posterior". Així, aquest dret permetrà que aquestes persones no es vegin perjudicades per la contractació de qualsevol producte, sigui "financer o no".

Així, el Consell de Ministres ha aprovat que es declarin nul·les totes les clàusules basades en antecedents per haver patit càncer i que discriminen a l'hora de contractar productes i serveis.

S'evita, doncs, que es tinguin en compte els antecedents oncològics d'un assegurat per imposar pitjors condicions en els contractes d'assegurances i s'estableix el dret a no declarar que s'ha patit un càncer al contractar una assegurança vinculada a un préstec hipotecari.

El dret a l'oblit, una batalla clau en l'era d'Internet

El dret a l'oblit és un concepte jurídic que fa referència al dret d'una persona de sol·licitar l'eliminació d'informació personal sobre ella mateixa que es troba a Internet i que ja no és rellevant o està desactualitzada. Aquest dret es basa en la idea que les persones tenen el control sobre les seves pròpies dades personals i que, en determinades circumstàncies, tenen el dret d'eliminar o limitar la difusió d'informació que ja no és pertinent.

El dret a l'oblit s'ha convertit en un tema important a causa de la naturalesa persistent d'Internet, ja que la informació pot romandre accessible durant molt de temps, fins i tot després que hagi perdut la seva rellevància o validesa. No obstant això, és important destacar que el dret a l'oblit no és absolut i pot entrar en conflicte amb altres drets, com la llibertat d'expressió o l'accés a la informació, i, per tant, cada cas ha de ser analitzat de manera individual per determinar la solució més adequada.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive