Una app per saber per què et trobes malament (i no buscar...
Una app per saber per què et trobes malament (i no buscar...

Una app per saber per què et trobes malament (i no buscar-ho a Google)

Cuidateplus i Mediktor publiquen una aplicació amb Intel·ligència Artificial que pot fer una primera valoració dels problemes que pots tenir si no et trobes bé.

La tecnologia s'ha convertit en un element clau en molts aspectes de la nostra vida, i la salut no és una excepció. Sovint, quan experimentem símptomes, intentem trobar informació a través d'Internet per saber què ens passa. No obstant això, els possibles diagnòstics que s'ofereixen no sempre són fiables. Per això, és essencial que consultem un professional mèdic per obtenir un diagnòstic i un tractament adequat. Malgrat això, els avenços tecnològics han permès el desenvolupament d'eines sanitàries fiables que també poden ajudar a identificar problemes de salut específics. En aquest sentit, CuídatePlus, en col·laboració amb Mediktor, ha llançat una aplicació que, mitjançant tècniques d'intel·ligència artificial, orienta els usuaris sobre les molèsties o malalties que poden estar patint.

Es tracta d'una aplicació, gratuïta i disponible tant per a la web com per als sistemes operatius IOS i Android. Aquest avaluador de símptomes, com si fos un metge, fa preguntes a l'usuari perquè expliqui amb les seves pròpies paraules les molèsties que pateix. Després , ofereix una llista de possibles malalties i adverteix si el quadre del pacient és més o menys urgent.

Segons Mediktor, la seva missió és millorar l'accés a l'atenció mèdica a nivell mundial, solucionant problemes com la manca d'eficiència en la prestació d'aquesta atenció i la saturació general dels sistemes sanitaris. Pots consultar via web aquesta nova aplicació o descarregar-la al teu dispositiu a través d'aquest enllaç.

Una IA que no ha de substituir als professionals

Les aplicacions basades en aquesta tecnologia poden realitzar preguntes als usuaris sobre els seus símptomes i oferir una llista de possibles malalties o molèsties, així com indicar si és urgent buscar assistència mèdica. No obstant, és important tenir en compte que aquestes aplicacions no substitueixen la consulta amb un professional de la salut, ja que només són eines d'orientació i no poden realitzar un diagnòstic definitiu. És crucial que es visiti un metge per a una avaluació completa i un tractament adequat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive