La covid ha afectat la salut mental dels nens més petits
La covid ha afectat la salut mental dels nens més petits

Alerten que la Covid ha causat un retrocés en la taxa de vacunació infantil

Constaten una ràpida reaparició del xarampió i altres malalties prevenibles com la febre groga i la poliomielitis

La pandèmia de la covid-19 ha causat un retrocés històric en les taxes mundials de vacunació infantil essencial, ja que ha alterat els programes previstos. Així ho alerta un article d'ISGlobal que analitza com la pandèmia mundial del coronavirus ha provocat que es posin en risc anys de fites extraordinàries. Per exemple, l'article constata una ràpida reaparició del xarampió i altres malalties prevenibles com la febre groga i la poliomielitis, que han reaparegut a Àfrica. Segons dades oficials de l'OMS i UNICEF recollides en l'article, es tracta de la caiguda més gran ininterrompuda de la vacunació infantil en 30 anys. L'OMS ha anunciat que fins a 18 milions de nens i nenes no van rebre cap vacuna l'any 2021.

Com a resultat de l'impacte de la pandèmia, aproximadament 30 milions d'infants es van perdre la seva tercera dosi de la DPT -vacuna conta la diftèria, la tos ferina i el tètanus- i 27,2 milions es van perdre les primeres dosis de la vacuna contra el xarampió. S'estima que 23 milions de nens menors d'un any no van rebre les vacunes bàsiques, fet que redueix la cobertura a nivells de 2009.

En el cas del xarampió, per exemple, com que milions de nens no van poder rebre la seva vacuna el 2020, el món està tornant a experimentar una ràpida reaparició: els primers mesos de 2022 van augmentar un 79% els casos a nivell mundial en comparació amb el mateix període el 2021. A l'Àfrica, però, l'increment és més dramàtic: d'un 400% en el mateix període.

Bretxa "tràgica"

L'autora de l'article, Isabelle Munyangaju, investigadora predoctoral a ISGlobal i metgessa de salut pública establerta a Moçambic, avisa que abans de la pandèmia de la covid-19, la cobertura vacunal ja estava caient a una velocitat alarmant a tot el món, sobretot a causa de la reticència a la vacunació i a l'escassetat de recursos, però assegura que la pandèmia de la covid ha contribuït a empitjorar el descens.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive