Esmalt d'ungles
Esmalt d'ungles

Alerta pels problemes que pot causar l'esmalt d'ungles de gel

Els metges han explicat que les alteracions al voltant de les ungles per productes cosmètics és ara més freqüent del que es veu a les consultes

Metges d'atenció primària han alertat dels problemes i alteracions unguials i de la part de la pell que toca amb l'ungla per l'esmalt d'ungles de gel que els estan arribant a les consultes. Segons un comunicat de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), aquests problemes augmentaran ja que aquesta pràctica és cada cop més popular. De fet, alerten que la proliferació de centres de manicura que apliquen esmalt d'ungles de gel no para de créixer i fins i tot existeixen preparats per fer-ho a casa. Han afegit que en aquesta popularització hi té molt a veure la publicitat a les xarxes socials i el paper de les 'influencers'.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària alerta que és una patologia que cada cop va més en augment


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Els metges han explicat que les alteracions al voltant de les ungles per productes cosmètics és ara més freqüent del que es veu a les consultes, ja que la ciutadania no té el costum d'anar al metge si no hi ha alternacions generalitzades, doloroses o visibles. Precisament per això afirmen que és una patologia "probablement infradiagnosticada".

Principals complicacions

Les principals complicacions són els trastorns mecànics i traumàtics de les ungles, dermatitis al·lèrgica de contacte i lesions induïdes per raigs ultraviolats. També es tendeix a perdre el plec distal unguial -la pell que toca amb l'ungla- i hi ha sagnat espontani o dolor. A més d'això, s'ha detectat asma i reaccions al·lèrgiques i irritatives a distància, sobretot als ulls, perquè al llarg del dia s'expandeix els al·lèrgens amb les mans.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive