Fèrules dentals
Fèrules dentals

Alerta: denuncien danys provocats per algunes fèrules dentals

La manca de supervisió mèdica després de la compra d'aquestes fèrules adquirides a través d'Internet és una preocupació que ha conduït a una sèrie de problemes de salut dental

Les fèrules dentals invisibles, una tendència en alça en l'aliatge d'estètica i tractament dental, s'han convertit en el focus d'una creixent preocupació. L'atractiu de la seva discreció i els preus competitius ofereixen una opció aparentment atractiva per a aquells que busquen alinear les seves dents sense les inconveniències associades als mètodes tradicionals. No obstant això, els recents informes revelen greus repercussions derivades de l'ús d'aquestes fèrules adquirides a través d'Internet, provocant danys significatius en la salut dental dels usuaris.

La manca de supervisió mèdica després de la compra d'aquestes fèrules és una preocupació que ha conduït a una sèrie de problemes de salut dental. Les denúncies han crescut fins al punt que el jutjat de Madrid ha sol·licitat a la Fiscalia Nacional que assumeixi el cas, atès que les denúncies provenen de tot el territori espanyol. Els odontòlegs han alertat sobre els perills d'adquirir aquestes fèrules per Internet, ja que no s'adapten a l'evolució de cada pacient i, en alguns casos, són prescrits per personal no qualificat.

María José Guerrero, vicesecretària del col·legi d'Odontòlegs de Catalunya, destaca la importància del seguiment professional en aquests tractaments. Mentre que els alineadors invisibles poden ser efectius, necessiten ser supervisats per un odontòleg per garantir el progrés adequat del tractament. La falta d'aquesta supervisió pot tenir conseqüències greus en la posició de les dents i la salut dental general del pacient.

La història de la Bea

Empreses com Impress i Dr. Smile es troben sota escrutini per la seva pràctica de comercialitzar aquests alineadors sense una supervisió adequada. La història de la Bea, una usuària que ha perdut una dent com a resultat d'aquest tractament, serveix com a exemple clar dels riscos associats a l'ús d'aquestes fèrules sense una orientació professional adequada. La seva experiència posa de manifest la necessitat d'una regulació més estricta en aquest sector per garantir la seguretat i el benestar dels pacients.

Així doncs, mentre que les fèrules dentals invisibles poden semblar una solució convenient per a molts, és crucial entendre els riscos potencials associats a la seva utilització sense supervisió mèdica adequada. Les denúncies presentades i els casos documentats subratllen la necessitat urgent d'una regulació més rigorosa per protegir la salut dental dels consumidors i prevenir danys innecessaris.

Font: ccma.cat/324

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive