Així es podrà acabar per sempre amb l'amenaça de la Covid-19
Així es podrà acabar per sempre amb l'amenaça de la Covid-19

Capgròs.com - ACN

Així es podrà acabar per sempre amb l'amenaça de la Covid-19

Experts recomanen combinar vacunació, prevenció, més coordinació i suport econòmic per acabar amb l'amenaça de la covid, així com impulsar polítiques per a tota la societat i repensar els sistemes de salut

Més de 350 persones expertes de més de 100 països han arribat a un consens sobre com posar fi a la covid com a amenaça per a la salut pública. Aquestes es recullen en un estudi liderat per ISGlobal i publicat per 'Nature'. Una de les tres de les principals recomanacions és adoptar un enfocament de 'tota la societat' que impliqui múltiples disciplines, sectors i actors per evitar fragmentacions. En segon lloc, identificar, revisar i abordar la resiliència dels sistemes de salut i fer-los més sensibles a les necessitats de persones i, en tercer lloc, mantenir una estratègia 'vacunes plus'. Aquesta consisteix en combinar la vacunació amb mesures de prevenció estructurals i de comportament, tractaments i mesures de suport econòmic. 

Fins a l'octubre del 2022 s'han registrat més de 630 milions de casos de covid-19 i més de 6,5 milions de morts, segons un comunicat d'ISGlobal. A més, la covid ha provocat retards en l'atenció mèdica i la covid persistent continua sense tractament definitiu.

Continua sent un vius mutant i perillós

D'altra banda, el virus continua acumulant mutacions i per això molts experts consideren que la covid continua sent una perillosa amenaça a la salut global.El cap del grup de recerca en Sistemes de Salut i coodirector del Programa d'Infeccions Virals i Bacterianes d'ISGlobal i coordinador de l'estudi, Jeffrey V Lazarus, apunta que cada país ha respost de manera diferent, "i sovint inadequada", i ha apuntat que en aquest temps hi ha hagut falta de coordinació i d'objectius clars.

Lazarus i el seu grup van portar a terme un estudi Delphi, una metodologia de recerca que incita els experts a obtenir un consens sobre respostes a preguntes de recerca complexes. En concret hi han participat 386 expertes dels àmbits acadèmic, sanitari, ONG, governamental i altres; procedents de 112 països i territoris. Es van fer tres rondes de consultes estructurades. El resultat és un conjunt de 41 declaracions i 57 recomanacions de sis àrees principals: comunicació, sistemes de salut, vacunació, prevenció, tractament i atenció, i desigualtats.

Comunicació més eficaç i recuperar la confiança pública

Més enllà de les tres principals recomanacions, els experts van coincidir també en la necessitat de comunicacr de manera eficaç al públic, de recuperar la confiança pública i de fomentar la participació de les comunitats en la gestió de la resposta a la pandèmia. Només sis recomanacions van obtenir més d'un 5% de desacord. Entre aquestes la que proposa incentius econòmics per fer front a la indecisió sobre les vacunes o un enfocament basat en símptomes per diagnosticar la covid-19 en entorns amb poc accés a les proves.

Les 57 recomanacions finals estan adreçades als governs, els sistemes de salut, la indústria i altres actors clau. El professor d'ICREA a ISGlobal i coautor de l'estudi, Quique Bassat, apunta que aquests recomanacions es poden implementar en mesos, no en anys, per ajudar a posar fi a l'amenaça que suposa encara la covid per a la salut global. Lazarus afegeix que les recomanacions poden esdevenir un model per definir respostes a futures emergències sanitàries internacionals.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive