Test d'antígens per detectar casos de Covid. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Test d'antígens per detectar casos de Covid. Foto: R.Gallofré

Adéu a les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus per Covid-19

El Ministeri de Sanitat les elimina a partir de dilluns a causa dels alts nivells d'immunitat per la vacunació, un cop superada la 'fase aguda' de la pandèmia

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de covid-19 a partir de dilluns vinent, així com dels contactes estrets. El canvi respon als "alts nivells d'immunitat" per la vacunació i s'engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la "fase aguda".

Una estratègia que s'aplicarà "sempre que els indicadors d'utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix". Els nous protocols s'adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Pel que fa a l'eliminació de les quarantenes, la Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l'ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables.En aquest sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d'aïllament i control.

Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Antonio Recio Fa 1 any
Disfruten lo votado, unas medidas inútiles que ahora reconocen que lo son, después de haber hundido el país en el guano. Las vacunas no valen para nada más que para hacer daño, ni protegen ni evitan contagios, pero claro ya parece que eso no interesa, sólo se habla de Ucrania.
Shark Fa 1 any
Let hope that now there's better hygiene and more people using there brains, we all can have some relief, before the next wave...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive