Mascareta al transport públic.
Mascareta al transport públic.

S'ha acabat la mascareta al transport públic

L'element protector continuarà sent obligatori en centres sanitaris, farmàcies i en alguns supòsits en sociosanitaris.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença aquest dimecres, un cop publicada al butlletí. Tot i la desaparició de l'obligatorietat al transport públic, la mascareta continuarà sent obligatòria als centres i serveis sanitaris i a les farmàcies.

També als centres sociosanitaris l'hauran de portar els treballadors que estiguin en contacte amb residents o en zones compartides amb ells, així com els visitants quan estiguin en zones compartides.

El director general de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres, ha aplaudit la fi de l'obligatorietat de dur mascareta al transport públic a partir del 8 de febrer ja que suposa acabar amb una "situació de "difícil gestió". "Existia i avui encara existeix l'obligatorietat de dur mascareta al transport públic però ni l'ATM ni els operadors estem dotats dels mitjans per obligar els usuaris a complir aquesta norma", ha comentat Torres en declaracions a l'ACN. 

La mascareta seguirà sent obligatòria a centres i serveis sanitaris i a farmàcies

La mascareta seguirà essent obligatòria a centres i serveis sanitaris i a farmàcies quan entri en vigor la modificació de la llei que l'elimina del transport públic. Així ho ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, als consellers del ram en el marc de la reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Salut, celebrat aquest dijous. La mascareta continuarà essent obligatòria, també, per als treballadors dels centres sociosanitaris, sempre i quan estiguin en contacte amb residents, i per als visitants quan estiguin en zones compartides. Darias també ha informat que des de l'anunci del nou brot de covid a la Xina s'ha controlat 1.765 viatgers provinents del país, i s'han detectat 3 positius.

D'altra banda, a partir del 9 de febrer s'activarà un mostreig d'aigües residuals dels vols directes procedents de la Xina amb l'objectiu de detectar precoçment la possible arribada de variants d'interès del virus SARS-COV-2.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive