La factura cara de la pandèmia: la salut mental dels joves
La factura cara de la pandèmia: la salut mental dels joves

3 de 4 persones creu que no ha estat educada sobre salut mental

La campanya d'Obertament té com a objectiu trencar amb l’estigma envers els trastorns mentals entre la Generació Z, tot creant un entorn segur i de confiança

Obertament, l’associació que treballa contra l’estigma en la salut mental, finalitza la seva campanya d’enguany "No és culpa meva" que, en només dos mesos, ha comptat amb més de deu milions de visualitzacions als canals digitals i prop de 108.000 interaccions a les xarxes socials. També anuncia el resultat del Baròmetre de la salut mental, segons el qual tres de cada quatre enquestats no creu que hagi rebut una educació oberta amb relació a la salut mental.

Davant la pregunta “En quina mesura estàs d'acord o en desacord amb la següent afirmació: ens han educat obertament sobre la (nostra) salut mental?”, el 73,8% dels enquestats afirma estar totalment en desacord i el 15%, una mica en desacord.

La campanya té com a objectiu trencar amb l’estigma envers els trastorns mentals entre la Generació Z, tot creant un entorn segur i de confiança per tal que els joves i el seu entorn puguin parlar-ne i demanar ajuda de manera oberta.

Els joves no tenen la culpa

Àngels Bardají, presidenta d’Obertament, afirma que “Els joves no tenen la culpa de les circumstàncies que motiven el seu malestar i necessiten més que mai poder normalitzar el fet de parlar sobre salut mental per poder acabar amb l’estigma. És per això que enguany hem centrat esforços a oferir tant als joves com al seu entorn les eines i suport necessaris perquè puguin demanar ajuda. Estem molt orgullosos d’haver servit d’altaveu a la Generació Z perquè ells mateixos poguessin expressar-se i ajudar a altres joves a trencar amb el tabú”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive