El CAP Ronda Prim de Mataró, gestionat per l'ICS. Fotos: R. Gallofré
El CAP Ronda Prim de Mataró, gestionat per l'ICS. Fotos: R. Gallofré

29.000 noves places de personal fix a l'ICS abans de finals del 2024

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, promet reduir fins a un 8% la temporalitat en el sistema sanitari, que s'ha vist molt tensionat arran de la pandèmia

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que durant el pròxim any i mig hi haurà 29.000 nous nomenaments de personal fix a l'Institut Català de la Salut (ICS). D'aquests, un total de 6.800 seran places d'infermeria, ha explicat Argimon en una interpel·lació al ple del Parlament.

Les places s'aniran omplint des d'ara fins a finals del 2024. "Això és una molt bona notícia", ha dit. D'altra banda, el conseller de Salut s'ha compromès a reduir fins a un 8% la taxa de temporalitat en el conjunt del sistema sanitari de Catalunya el 2024.

El Govern vol "millorar l'estabilitat laboral" del personal sanitari disminuint el nombre de treballadors amb contractes temporals. Per exemple, 4 de cada 10 treballadors del sector públic de salut de la Generalitat el 2016 tenia un contracte temporal, segons l'executiu del moment.

La pandèmia ha posat sota gran pressió el sistema sanitari català, ja molt tensionat per les retallades dels anys anteriors, fins al punt que àmbits com els CAP han arribat a col·lapsar per manca d'efectius. Els nous nomenaments han de servir per pal·liar aquests problemes, especialment en l'àmbit d'infermeria. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive