024, telèfon per prevenir el suïcidi.
024, telèfon per prevenir el suïcidi.

Redacció

024, telèfon gratuït i 24h per prevenir el suïcidi

Es posa en marxa un número de telèfon important per ajudar a persones amb conductes suïcides.

Des d'aquesta setmana es troba operatiu el nou telèfon gratuït del 024, que està pensat per ajudar a persones que tinguin una conducta suïcida. Presentat pel Ministeri de Sanitat amb el lema 'Truca a la vida', aquest número de telèfon és gratuït, anònim i confidencial, estarà operatiu les 24 hores del dia i estarà gestionat per la Creu Roja.

A l'altra banda del telèfon hi ha un grup de psicòlegs i especialistes preparats per aquelles persones a qui el seu patiment ha portat al límit les seves forces, van explicar en roda de premsa. És un telèfon que arriba després de múltiples peticions i iniciatives de tot tipus d'associacions, col·lectius i partits polítics que busquen millorar l'atenció a la salut mental a Espanya.

La Creu Roja serà l'encarregada d'alertar als serveis d'emergència un cop analitzada cada trucada, a banda d'oferir suport emocional per a l'atenció, prevenció i diagnòstic de les persones que ho necessitin.

La Covid s'acarnissa amb la salut mental de les persones

L'Organització Mundial de la Salut ja va alertar del fort impacte que la covid-19 ha tingut en la salut mental dels ciutadans de la regió europea de l'OMS. Segons recull un dels seus informes, el suïcidi continua sent un dels principals factors de mortalitat prematura. Malgrat una tendència a la baixa, la regió europea de l'OMS encara té una de les taxes de mortalitat per suïcidi estandarditzades més altes del món. Així mateix, l'organització recull que les dones de 18 a 24 anys i de 35 a 44 anys arrosseguen els pitjors registres pel que fa al benestar mental. Els experts de l'OMS demanen als països posar la salut "al centre" de la recuperació per la crisi de la covid-19.

Comentaris (2)

Marc Hirschi Fa 3 mesos
Em sembla una molt bona notícia. Aprofito per suggerir que també hi hagi servei similar per a gossos, que diuen que pateixen molt quan els humans tiren petardus.
Lidia Fa 3 mesos
Ya era hora, lo aplaudo.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive