Els noms més populars per als nadons mataronins
Els noms més populars per als nadons mataronins

Rutines per si el teu nadó plora intensament massa sovint

Si els nadons ploren i els pediatres descarten afeccions greus, hi ha algunes tècniques recomanables per intentar revertir-ho.

Que els recent nascuts plorin amb freqüència durant els seus primers mesos de vida es normal perquè és l’única forma que tenen de comunicar-se. Però…¿El vostre nadó plora intensament sense causa aparent durant 3 o més hores al dia, 3 dies a la setmana un mínim de 3 setmanes? des de Farmàcia Colldeforn apunten algunes causes i possibles solucions.

Si el pediatra ha descartat qualsevol afecció greu i durant la resta del dia el nadó està content, menja bé i guanya pes, és possible que pateixi el temut “còlic del lactant”. Es tracta d’un trastorn benigne, transitori que acostuma a desaparèixer al voltant dels quatre mesos de vida.

Existeixen diverses hipòtesis sobre les causes del còlic del lactant, com ara immaduresa del sistema digestiu, dificultat per a expulsar els gasos, estrès o cansament del lactant, o una excessiva estimulació de l’ambient (soroll, canvis de llum, canvis constants de rutina diària, etc).

Com que les causes són molt diverses, malauradament existeix un tractament específic que faci desaparèixer els còlics de immediat, però sí existeixen una sèrie de rutines que ajudaran a millorar les molèsties del nadó:

  • Tot i que resulti complicat és important que mantingueu la calma. El bebè percep les vostres emocions, si esteu tranquils serà més fàcil reduir el seu malestar.
  • Quan el nadó comença a plorar, comproveu que no té gana, set, fred, calor o el bolquer brut. Un cop hem descartat aquests motius com a causants del seu neguit podem pensar que es tracta d’un còlic del lactant.
  • Busqueu un lloc tranquil sense soroll i amb llum tènue per donar-li de menjar.
  • Si li doneu llet de fórmula, utilitzeu un biberó específic anti-còlics que ajudi al nadó a no empassar tant d’aire.
  • Per ajudar al nadó a expulsar els gasos correctament és aconsellable que no passi massa hores en posició horitzontal. Sortiu a passejar una estona en una motxilla porta-nadons, agafeu-lo a coll amb la seva panxeta recolzada sobre el vostre avantbraç, també el podeu asseure una estona en una hamaca, etc.
  • Si malgrat aquestes accions les molèsties es segueixen produïnt podeu realitzar un massatge específic a la zona abdominal. Cal fer el massatge quan el nadó està tranquil i receptiu, no en el moment del plor,  ja  que aleshores li provocaríem més malestar i el posaríem més nerviós.

Per realitzar aquest massatge correctament cal seguir uns senzills passos aconsellats per fisioterapeutes especialistes en el còlic del lactant:​

  1. Busca un lloc tranquil on puguis ajeure el nadó panxa enlaire.
  2. Agafa un oli corporal de massatge, adequat a la pell del nadó. Pots utilitzar oli de Calendula o d’ametlles dolces.     
    2
     
                           
  3. Frega les mans amb l’oli de massatge per donar-li la temperatura adequada i comença a fer el massatge, dibuixant cercles sobre la panxeta del nadó, entre el melic i la cadera, en el sentit de les agulles del rellotge.
    3
     
  4. Amb el palmell de la ma recorre  l’abdomen del nadó des de l’inici de les costelles fins el pubis, alternant les dues mans.       
    4
     
  5. Recorre el seu abdomen des del costat dret cap a l’esquerre pressionant amb suavitat.
  6. Flexiona els genolls del bebè cap a l’abdomen alternant, primer una cama i després l’altra

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive