Practicar esport amb la Realitat Virtual és possible.
Practicar esport amb la Realitat Virtual és possible.

Paula Saez

Realitat Virtual i esport sense sortir de casa

Us recomanem una sèrie de formes per gaudir de l’esport com a espectadors o de forma activa gràcies a la tecnologia de realitat virtual i sense la necessitat de sortir de casa.

Durant els darrers mesos ens hem hagut d’acostumar a estar a casa degut a la situació de confinament produïda pel coronavirus que tots ens hem vist obligats a passar, en major o menor mesura. De ben segur que coneixem alguns amics que ho han passat pitjor i el seu grau d’avorriment ha estat més alt, mentre que altes han estat més distrets i amb un ventall major de possibilitats i activitats d’oci. Si sou del primer grup i esteu buscant noves activitats que realitzar a la llar, us recomanem una sèrie de formes per a gaudir de l’esport a través d’unes ulleres de realitat virtual, a més de recomanacions per endinsar-nos en aquest tipus de tecnologia.

Realitat Virtual i esports, com estan relacionats de cara als espectadors?

La realitat virtual es una tecnologia que sembla bastant moderna però ja porta molts anys desenvolupant-se i creixent fins a convertir-se en el que és avui dia. Específicament, el terme existeix des de l’any 1989, quan Jaron Lenier, fundador de l’empresa VPL Resarch va començar a desenvolupar alguns dels primers sistemes de RV. A partir de la dècada de 1980, han estat moltes les vies i aplicacions en les que la tecnologia s’ha desenvolupat, com en educació i formació militar, arquitectura i disseny, entreteniment, videojocs, cinema i també esports.

Sobretot en els darrers anys, aquest tipus de tecnologia ha avançat fins a poder permetre als  aficionats a l’esport a poder gaudir de les competicions esportives des de casa i fer-los sentir com si estiguessin a la primera fila del camp o a la pista on es desenvolupa la competició. Per tant, l'usuari de les ulleres de RV es trasllada de forma virtual al lloc on s'està celebrant la trobada esportiva i ho pot viure amb la mateixa intensitat amb la que ho faria si estigues allà presencialment. Podem trobar exemples a la xarxa si busquem a diversos canals de YouTube com NextVR o el oficial de la NBA, per citar-ne un parell, i comptem amb algun tipus d’ulleres de Realitat Virtual.

Practicar esport a casa gràcies a la Realitat Virtual

Per altra banda, si el que ens interessa de l’esport i la RV es practicar-ho directament i sense sortir de casa, tenim diverses opcions que recomanar-vos. Per començar, si disposem d’alguna màquina d’exercici com una cinta, una bici estàtica o una el·líptica podem emprar les ulleres de realitat virtual per a que ens transportin a un altre escenari i sentim que estem avançant per la muntanya, un prat verd o, fins i tot, la platja. L’elecció depèn de cadascú, però recomanem anar a amb compte amb els marejos, ja que molts usuaris poc acostumats a la RV els pateixen. També les podem utilitzar per a assistir de forma virtual a cursos per fer exercici i diverses activitats dirigides.

Si disposem d’unes ulleres especials per a alguna consola de videojocs com les PlayStation VR per a PlayStation 4, podem gaudir d’alguns jocs com BOXVR (de boxa) o Sprint Vector (de plataformes), per exemple. Per altra banda i encara que no sigui de Realitat Virtual, si parlem de videojocs el que més recomanem es Ring Fit Adventure per a Nintendo Switch, degut a la amplia varietat d’activitats de cardio, ioga i resistència que ens ofereix.

Sigui com sigui, la millor forma de endinsar-nos en el món de la Realitat Virtual i l’esport, ja sigui activament o com a espectadors es poc a poc de cara a poder acostumar-nos al canvi de visió sobtada i a evitar aquells marejos dels que ja us hem avisat anteriorment.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive