Onacustica i la salut de la oïda
Onacustica i la salut de la oïda

Oïda i viatjar en avió: els problemes de l'aerotitits

ONACÚSTICA detalla què és l'aerotitis i com prevenir-la quan viatgem en avió.

Viatjar en avió és una experiència emocionant, però també pot portar alguns problemes inesperats, especialment per als nostres oïdes. Entre aquests, l'aerotitis és un dels problemes més comuns que els passatgers poden experimentar. Aquest article explora què és l'aerotitis, per què ocorre i com es pot prevenir. Des d'ONACÚSTICA expliquen tots els detalls sobre aquesta problemàtica i com abordar-la.

L'aerotitis, també coneguda com a barotraumatisme auricular, és una condició que afecta l'oïda mitjana degut a canvis ràpids en la pressió atmosfèrica, especialment durant l'enlairament i l'aterratge. Aquests canvis poden provocar dolor i molesties en l'oïda, i en casos greus, fins i tot pèrdua temporal de l'audició.

Causes i símptomes

La principal causa de l'aerotitis és la incapacitat de la trompa d'eustaqui per igualar la pressió de l'oïda mitjana amb la pressió ambiental de la cabina de l'avió. Els símptomes inclouen dolor agut a l'oïda, sensació de taponament, i en casos greus, pèrdua de l'audició o vertigen.

Alguns factors poden augmentar el risc de patir aerotitis, com ara haver tingut una infecció d'oïda recent, patir al·lèrgies, o estar congestió. És recomanable evitar volar si es pateix una infecció respiratòria, ja que la mucositat pot bloquejar la trompa de Eustaquio.

Hi ha diverses tècniques i pràctiques que poden ajudar a prevenir l'aerotitis durant els vols:

  1. Mastegar xiclets o xuclar caramels: Això estimula la producció de saliva i ajuda a traginar, el que pot facilitar l'obertura de la trompa de Eustaquio.
  2. Maniobra de Valsalva: Consisteix a tancar les fosses nasals amb els dits, mantenir la boca tancada, i bufar suaument pel nas. Aquesta acció pot ajudar a equilibrar la pressió a l'oïda mitjana.
  3. Utilització d'aerosols nasals: Aquests només s'han d'utilitzar sota prescripció mèdica, especialment en casos de congestió nasal severa.

L'aerotitis pot ser una experiència incòmoda durant el vol, però amb el coneixement adequat i prenent les mesures preventives adequades, els passatgers poden minimitzar significativament el risc de patir aquesta condició. Recorda consultar amb un professional de la salut si tens dubtes o preocupacions sobre la teva capacitat per volar sense riscos per a la teva salut auditiva.

Contacta amb ONACÚSTICA per a més informació sobre aquests i altres temes vinculats a l'oïda:

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive