tractaments per les tremolors amb Alomar.
tractaments per les tremolors amb Alomar.

No és Parkinson, és tremolor essencial: com fer front al trastorn més freqüent del moviment

Els tremolors involuntaris desapareixen de manera immediata amb l'aplicació de la tècnica HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Sense incisions, ràpida i indolora.

El tremolor essencial és un dels trastorns del moviment més comuns, però sovint es malinterpreta com a símptoma d'altres malalties, com el Parkinson. El tremolor essencial és un trastorn neurològic caracteritzat per tremolors involuntaris en diferents parts del cos, principalment  a les mans i braços, però també pot afectar el cap, la veu, cames o altres àrees.

Els símptomes del tremolor essencial poden variar en severitat i freqüència. Sovint, els tremolors empitjoren amb l'estrès, la fatiga o el moviment intencional. El diagnòstic es basa en la història clínica, els símptomes del pacient i proves neurològiques per a descartar altres condicions, com el Parkinson. Un trastorn diferent del tremolor essencial, ja que genera moviments descontrolats en qualsevol moment, rigidesa en el cos, desequilibri i lentitud a l'hora de caminar.

Tractament per al tremolor essencial

Encara que no existeix una cura concreta per al tremolor essencial, hi ha diverses opcions de tractament disponibles que ajuden a controlar els símptomes i millorar la qualitat de vida. Inicialment, es poden introduir medicaments, teràpia ocupacional, fisioteràpia i, en casos greus i resistents s'hauria de valorar la possibilitat de la cirurgia no invasiva HIFU o High Intensity Focused  Ultrasound (Ultrasò Focalitzat d'Alta Intensitat). És una tecnologia que utilitza ultrasons focalitzats d'alta intensitat, guiats per ressonància magnètica 3 Tesles, per a eliminar el teixit específic en el cervell que està causant els símptomes del tremolor.

FUS neuro antes
Abans del tractament
 

Al contrari que altres tractaments més conservadors de cirurgia oberta, aquest tractament no és invasiu per al pacient. No causa danys als teixits cerebrals, ja que es realitza a través de la pell. En una única intervenció, de manera ambulatòria, el pacient sent com remeten els tremolors pocs minuts després de començar el tractament. Una vegada finalitzada la intervenció, la qual dura al voltant d'unes 4 hores, el tremolor desapareix íntegrament i al cap d'unes hores el pacient pot marxar a casa.

Aquesta intervenció es realitza amb la col·locació d'un casc emissor dels ultrasons al cap del pacient, el qual està despert durant tot el procés. El control que s'aconsegueix a través de la ressonància magnètica és tan alt, que l'aplicació dels ultrasons es focalitza només en els punts compromesos que generen el tremolor de cada pacient. La temperatura dels ultrasons augmenta de manera progressiva, fins que arriba al seu punt més elevat, que és quan s'aconsegueix eliminar el tremolor del pacient.

FUS neuro despues
Després del tractament
 

La calor que generen els eixos de llum dels ultrasons es concentra únicament en el teixit o lesió a tractar, com si fos una diana, i d'aquesta manera permet eliminar els tremolors del pacient. Durant la intervenció, el metge verifica l'eliminació dels tremolors amb el pacient, fent-li realitzar unes proves sobre paper des de la mateixa llitera. D'aquesta manera es pot veure si els efectes són els adequats o s'han de realitzar correccions per a millorar l'efectivitat.

Visualitzar l'evolució del pacient durant tot el tractament i comprovar el seu correcte resultat, només és possible gràcies a la combinació d'imatges de ressonància magnètica 3 Tesles i els ultrasons HIFU. Aquests equips són tan avançats i ofereixen tantes garanties al pacient, que fins avui dia no s'han trobat efectes secundaris greus, més enllà d'una inestabilitat temporal o inflamació de la zona tractada.

generic mri room final 01
HIFU, tecnologia d'avantguarda
 

HIFU és tan avançat, que possiblement es podrà aplicar molt aviat en altres patologies neurològiques. La pràctica d'aquesta tècnica ha augmentat significativament al nostre país, no sols per l'eliminació immediata dels tremolors, sinó per la qualitat de vida que recuperen els pacients.

Innovació i millora contínua de l'atenció al pacient

El 2015, l'equip de ResoFusAlomar, part del Grup Alomar, va marcar una fita en convertir-se en el primer a Espanya a implementar la tecnologia d'ultrasò focalitzat d'alta intensitat (HIFU) per al tractament del tremolor essencial. Seguidament, van continuar avançant i han aconseguit eliminar aquest símptoma a més de 150 pacients, tant nacionals com estrangers, inclosos aquells d'edat avançada.

L'equip de ResoFusAlomar, liderat per especialistes destacats com el Dr. Jordi Rumià en neurocirurgia i la Dra. Nuria Bargalló en neuroradiologia, ha estat fonamental en l'èxit dels tractaments. La seva experiència i lideratge en els seus respectius camps han estat clau per a garantir l'efectivitat i seguretat dels procediments duts a terme per ResoFusAlomar. Amb la seva experiència combinada, han ajudat a millorar la qualitat de vida de nombrosos pacients amb tremolor involuntari, establint així un assoliment en el camp de la neurocirurgia no invasiva.

tratamiento
En les millors mans amb Alomar
 

El compromís del Grup Alomar amb la millora de la qualitat de vida dels pacients es manifesta no sols en el camp de la neurocirurgia no invasiva, sinó també en altres àrees per al diagnòstic precoç i tractaments més avançats com: la cirurgia robòtica DaVinci, la Biòpsia de pròstata per fusió d'imatges o la Medicina Nuclear. Tecnologia avançada que contribueix significativament a millorar la qualitat de vida dels pacients.


Demana més informació aquí


 

  Comentaris

  Amb la col·laboració de

  Generalitat de Catalunya
  Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

  Associat a l’àrea digital

  Amic mitjans d'informació i comunicació

  Web auditada per OJD Interactive