La mascareta deixa de ser obligatòria però és recomanable per als vulnerables
La mascareta deixa de ser obligatòria però és recomanable per als vulnerables

Les mascaretes en exterior desapareixen aquesta setmana

Ja no caldrà dur mascareta a l'aire lliure, excepte en esdeveniments multitudinaris i andanes, i tampoc als patis de les escoles

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres el decret que estableix la fi de les mascaretes en espais exteriors. La mesura entrarà en vigor demà dijous després que el Consell de Ministres i el Consell Interterritorial de Salut l'hagin aprovat. Amb aquesta decisió, ja no caldrà dur la mascareta a l'aire lliure, tampoc als patis de les escoles. El decret fixa com a excepcions els esdeveniments multitudinaris encara que siguin a l'exterior així com les andanes i estacions de transport.

Concretament, la norma diu que serà obligatori l'ús de mascareta en esdeveniments multitudinaris que siguin a l'aire lliure quan els assistents estiguin drets. Quan estiguin asseguts, l'hauran de dur quan no puguin mantenir una distància de metre i mig, a excepció que siguin convivents.

El decret subratlla que també caldrà continuar utilitzant mascareta en espais tancats d'ús públic així com en els mitjans de transport o vehicles públics i privats si els ocupants dels vehicles no conviuen en el mateix domicili. En espais tancats d'embarcacions serà obligatòria quan no es pugui mantenir la distància de metre i mig.

El text publicat al BOE justifica la decisió de retirar la mascareta a l'aire lliure per "l'adequació del seu ús a l'evolució favorable de la situació pandèmica actual". "S'observa un descens estable i ràpid de la incidència" des del 21 de gener, argumenta el decret. L'obligació de dur mascareta a l'aire lliure es va establir al desembre, just abans de les festes nadalenques.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Shark Fa 2 anys
Has anyone told the virus that its not allowed to infect people without a mask,,,,,,or children playing together in a school yard, then go visit grandma........... Oh happy days,,,,,for who ???

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive