La lactància materna.
La lactància materna.

Contingut Expert

La lactància materna, el millor aliment pels primers mesos de vida

Farmàcia Colldeforn dona tots els detalls sobre els dubtes que giren al voltant de la lactància materna.

La llet materna és el millor aliment que podem oferir al lactant durant els primers mesos de vida. Són múltiples els beneficis que aporta, tant al nouvingut com a la recent mare. Proporciona els nutrients necessaris pel correcte creixement i desenvolupament intel·lectual del nadó, ajuda a establir vincles afectius mare-fill,  redueix el risc de patir diverses malalties, etc.

Si ets mare primerenca és normal que et puguin sorgir dubtes al respecte. Tindré suficient llet?  La meva llet serà de qualitat? I si em surten clivelles?  I si no puc donar el pit? A la Farmàcia Colldeforn et poden ajudar i assessorar durant aquest període tan especial.

La composició de la llet materna s’adapta a les necessitats del lactant en cada moment. Varia al llarg de la lactància, al llarg del dia, i fins i tot, en el transcurs de cada presa per aportar al nadó allò que necessita.

Des del primer moment flueix una llet groguenca i espessa anomenada calostre rica en proteïnes, vitamines, minerals i immunoglobulines. Aquest és l’aliment ideal pels primers dies del nadó, ja que el seu estómac és petit i necessita realitzar preses freqüents de poca quantitat. Més endavant va sortint la llet madura, que al començament de la presa és més aigualida i rica en sucres i cap al final més densa i rica en greix.

Com tenir èxit amb la lactància materna?

La lactància materna no sempre és fàcil, és un procés d’aprenentatge per la mare i el nadó. Des de la Farmàcia Colldeforn et donem un seguit de consells perquè  tu i el teu nadó pugueu gaudir d’aquesta etapa:

  • En el moment del naixement és molt important oferir el pit al nounat tan aviat com sigui possible, i establir així, un contacte directe de pell amb pell.
  • És recomanable donar el pit a demanda i no estar pendents del temps ni de la quantitat, el cos de la mare adapta la producció a les necessitats del nadó. Cada presa ha de durar fins que el lactant deixi el pit espontàniament, i no és necessari que mami dels dos pits, sinó que buidi bé almenys un cada vegada.
  • Donar el pit, al principi, pot ser una mica molest però mai ha de fer mal. Si sents dolor hauràs de corregir, totes les vegades que siguin necessàries, la posició de succió del nadó comprovant que la seva boca agafa tot el mugró i part de l’aurèola.
  • Intenta buscar un lloc tranquil on tu i el nadó estigueu còmodes i tingueu un contacte estret.
  • Pots aplicar un disc tèrmic en calent per estimular el flux de llet. En acabar el pots aplicar en fred per disminuir la inflamació del pit.
  • Per aconseguir una bona producció de llet, intenta seguir una dieta sana i equilibrada, i beu molta aigua.

Si després de seguir aquests consells, el nadó no succiona correctament, t’apareixen clivelles, o produeixes més llet de la que pren el lactant, existeixen complements com les mugroneres, la crema protectora del mugró, els extractors, etc, que poden ajudar-te a fer més fàcil la lactància.

I si tot i així no pots donar el pit, no pateixis, existeixen al mercat llets de fórmula de gran qualitat que et permetran alimentar al teu nadó sense problemes. Per qualsevol altre consulta, a la farmàcia disposem d’especialistes que resoldran tots els teus dubtes.

  • Més sobre maternitat a Farmàcia Colldeforn: http://mamis.farmaciacolldeforn.com/

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive