L'Hospital de Mataró, referència en la cirurgia sense ingrés.
L'Hospital de Mataró, referència en la cirurgia sense ingrés.

Contingut Patrocinat

L’Hospital de Mataró, referent amb la cirurgia sense ingrés

L’Hospital de Mataró va ser pioner en aquesta unitat, que suposa un benefici pels pacients

Han passat gairebé 30 anys, però no per això deixa de tenir mèrit i ser una d’aquelles decisions estratègiques que defineixen un Hospital com el de Mataró.  La unitat de cirurgia sense ingrés (UCSI) es va estrenar l’any 1994. En aquell moment era la tercera unitat d’aquest tipus a Catalunya, una aposta ferma que buscava el màxim benefici pel pacient i la millor optimització possible pel Consorci. Una dècada després havia rebut l’acreditació de qualitat que ha anat renovant any rere any.

La cirurgia sense ingrés és una alternativa a l’hospitalització convencional, una modalitat assistencial que busca donar l’alta el mateix dia i evitar la pernoctació del pacient sempre que no sigui necessari. Actualment, a l’Hospital de Mataró estan fent un 74% de les intervencions d’aquesta manera. Lluís Hidalgo, coordinador de l’UCSI, explica que estan “per sobre de la mitjana estatal” i que són dades que només es veuen a països més desenvolupats, com Estats Units o els nòrdics. Una activitat molt destacada, impulsada pel doctor Jordi Colomer en un primer moment i que ha tingut èxit gràcies a la tasca de tots els implicats al llarg dels anys.

Els avantatges pel pacient

Des d’un punt de vista del pacient, la qualitat assistencial que ofereix l’UCSI permet, entre d’altres coses, reduir el número d’infeccions post-operatòries ja que s’evita el contacte amb possibles contaminacions. Si les cures es poden fer a casa i no a l’hospital, es busca el procés més eficient que permet optimitzar recursos a l’Hospital i oferir al pacient la tranquil·litat d’estar en un entorn més tranquil i acollidor com pot ser la pròpia llar.

La unitat de cirurgia sense ingrés, en definitiva, ofereix totes les garanties i seguiment al pacient des d’un entorn més amigable, amb els beneficis que això suposa.

 

La qualitat del servei significa no només el procés dins del quiròfan, sinó també el seguiment informatitzat dels malalts un cop se’ls ha atès i fins que abandonen l’hospital, permetent que hi hagi un major control del tractament posterior a l’operació i oferint la màxima seguretat i tranquil·litat al pacient.

En el cas de l’Hospital de Mataró, parlem d’una unitat de referència a nivell espanyol gràcies a la seva expertesa i a un equip que treballa de forma coordinada amb la resta de la unitat de cirurgia. Amb els anys han anat passant de fer casos més bàsics a cada cop més complexos, i tal i com explica el seu coordinador, això anirà a més en el futur perquè la dinàmica de treball segueix optimitzant-se i millorant any rere any.

Comentaris (2)

jfuertesf Fa 4 dies
Tal com, si les coses es fan malament, s'ha de dir i criticar, qyan es fan bé s'ha de dir i esbombar la informació. Felicitats a l'equip que el fa possible.
Mònica Fa 5 dies
Són genials!!! A mi m’hi van operar fa una anys de càncer de mama i em vam donar aquesta opció i va anar tot genial. Em venien a casa, em portaven la medicació.. professionals, amables, atents. Però no només ells, tot el personal abans, durant i després de la operació. Jo només els hi pic dir gràcies gràcies i gràcies. En moments així de delicats que et tractin així de bé no té preu i és molt important.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive