Estudi sobre pell, acné i més.
Estudi sobre pell, acné i més.

Redacció / AMIC

Tot sobre les al·lèrgies en la pell, la dermatitis atòpica i l'acne

Conclusions del Congrés Europeu de Dermatologia i Venerologia sobre pell, dermatitis atòpica i acné.

En el moment de l'any en què tenim més al·lèrgies en la pell, posem els ulls en les conclusions presentades fa només uns mesos en el Congreso Europeo de Dermatología y Venerología (EADV). La recerca inclou un estudi epidemiològic realitzat per la Roche-Posay sobre la prevalença de les al·lèrgies, dut a terme en gairebé 11.000 persones i un estudi sobre el dolor cutani provocat per la dermatitis atòpica. També es va parlar sobre les pells amb tendència acneica i el sol.

Novetats en l'àmbit de les al·lèrgies en la pell

L'estudi realitzat per la signatura cosmètica va avaluar a 11.069 adults del Brasil, la Xina, França, Rússia i els Estats Units. Una de les seves conclusions és que una part molt significativa de la població adulta declara tenir alguna al·lèrgia (des d'un 20,2% a França a un 41,7% als Estats Units). Entre un 65% i un 82% dels subjectes tenen el seu diagnòstic confirmat per un professional de la salut.

Així mateix, l'estudi demostra que les reaccions en la pell són una conseqüència molt comuna de les al·lèrgies, independentment del tipus (alimentàries, respiratòries, o cutànies). La majoria dels participants de cada país, des d'un 53% a França a un 75% a Rússia i un 89% a la Xina, van reportar una manifestació en la seva pell associada amb episodis d'al·lèrgia. Aquestes reaccions poden variar des de la pruïja a la tibantor, enrogiment, cremor i dolor.

Per a tractar aquestes reaccions, el 58% dels pacients a França i el 79% a la Xina segueixen un tractament tòpic o oral prescrit per un metge i entre un 14% i un 26% usen dermocosmètics per a tractar les reaccions cutànies causades per l'al·lèrgia. "D'acord amb la European Academy and Clinical Immunology, el 50% dels europeus sofrirem una al·lèrgia en 2025. Les reaccions en la pell són una preocupació molt important per a les persones al·lèrgiques, i els dermocosmètics ben formulats i efectius els poden oferir un benefici real", apunta Sophie Seite, Directora Científica de la Roche-Posay.

Dermatitis atòpica i dolor

Mentre que la picor ocasionada en els casos de dermatitis atòpica s'ha estudiat molt en el passat, la informació sobre el dolor que provoca és encara molt limitada. Un estudi recent sobre 5.000 persones mostra que gairebé el 55% dels pacients amb dermatitis atòpica pateixen dolor. Són aquests els qui més interès tenen a consultar a un dermatòleg (68,3%), mentre que només ho visiten el 36,9% dels qui no senten aquesta molèstia.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive