Cuidar la cabellera.
Cuidar la cabellera.

Si vols una cabellera sana has de cuidar això

Què és el microbioma capil·lar i per què és tan important cuidar-lo per a tenir una cabellera sana. Tots els detalls

Haver de cuidar-nos per dins i per fora és l'única via per a sentir-nos bé. En la cura del cabell ocorre el mateix, una cabellera sana i radiant no s'aconsegueix de la nit al dia, és el resultat del compromís amb la nostra cura. A més, és fonamental acaronar també la part que no es veu, el cuir cabellut, i en concret el microbioma capil·lar. Per què? T'ho expliquem en aquesta entrada.

Microbioma capil·lar: què és i com cuidar-lo

El manteniment del cabell i el seu creixement són algunes de les missions que exerceix el cuir cabellut i, al contrari del que podem pensar, mentre més població microscòpica albergui, més saludable serà. I això què suposa? Doncs que serà més resistent a les agressions externes i, per tant, menys sensible, sec o desescamat.

El cuir cabellut manté la mateixa naturalesa que la resta de la pell, que és l'òrgan més visible, pesat i gran del cos. Després de l'aparell digestiu, és el lloc on més bacteris resideixen. Aquestes, conegudes com a «microbioma cutani», s'encarreguen de protegir l'organisme i és que, mentre menys hi hagi, més fàcilment entraran els patògens en el nostre cos, ocasionant inflamació, envelliment i desequilibri.

I en el cas del cuir cabellut? Perquè cal saber que la suor i el seu són els aliments clau d'aquests bacteris mentre que la contaminació, el sol, les eines de calor, la temperatura de l'aigua i l'estrès són grans enemics de la seva salut. Si no cuidem el microbioma capil·lar, el malestar i la irritació poden guanyar protagonisme i la cabellera pot quedar-se sense lluentor ni força.

Com cuidem el microbioma capil·lar?

El primer pas per a cuidar el microbioma capil·lar és rentar el cabell de manera correcta. Nuggela & Sulé ens proporciona una sèrie de claus per a optimitzar la nostra higiene capil·lar.

 1. Ideal rentar-se el cabell cada tres dies, si t'ho pots permetre. En el cas del cabell gras, cada dia, però amb una sola dosi.
 2. Raspalla't la cabellera abans de rentar-la.
 3. Abans d'aplicar el xampú, hem d'humitejar completament el cabell amb aigua temperada.
 4. No t'excedeixis amb la quantitat de xampú.
 5. A més, aplica-ho primer en el palmell de la mà i després ho distribueixes pel cuir cabellut.
 6. Fes un massatge al cabell amb el producte durant almenys tres minuts i repeteix l'aplicació dues vegades. Així s'activa la circulació sanguínia i es millora la nutrició de la beina epitelial.
 7. La resta de cabellera, mitjans i puntes, es rentarà amb l'escuma que es llisca des del cuir.
 8. Per a aclarir, empra aigua temperada i acaba amb un doll d'aigua freda, que proporcionarà a la cabellera un plus de lluentor.

També és molt important apostar per productes que respectin el mantell hidrolipídic, i seguir hàbits de vida saludable, cuidant l'alimentació, realitzant activitat física i garantint el correcte descans de la nostra ment i cos.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive