Protegir el cabell de la platja, la piscina...
Protegir el cabell de la platja, la piscina...

Paula Saez

Protegir el cabell de la platja, la piscina...

Amb l’arribada de l’estiu hem de cuidar molt més la salut de la nostra pell però també la del nostre cabell, que pot patir si no el protegim bé.

Estiu és sinònim de sol, platja i piscina, entre d’altres elements característics de l’època més calorosa de l’any. Amb aquesta elevada exposició que patim davant dels rajos de sol hem de posar-nos protector solar per evitar cremar-nos i patir qualsevol tipus de problema a curt o llarg termini.

També és molt important protegir el cabell perquè no s’assequi i es faci malbé durant aquests mesos en els que està més exposat. Per aquest motiu, sobretot si teniu el cabell llarg, us recomanem una sèrie de trucs i consells per poder cuidar-lo.

Cuida el teu cabell durant l’estiu

  • Protegir-lo del sol: és important protegir el cabell dels rajos de sol per evitar que s’assequi més del compte i es torni dèbil i trencadís.

Hi ha diversos productes disponibles, que contenen filtres UVA i UVB, que ens ajuden en aquesta missió i que a més ajuden a reparar les puntes obertes i proporcionen una olor agradable. És important també saber diferenciar el nostre tipus de pell i cabell. Si tenim una quantitat de melanina molt baixa serem més propensos a cremar-nos i a que el nostre cabell pateixi, per la qual cosa caldrà augmentar la protecció que emprem. 

  • Protegir-lo del clor: si ens banyem a la piscina hem de tenir en compte que la quantitat de clor que porti l’aigua i el temps que passem dins són dos dels factors que més afectaran al mal que pugui fer al nostre cabell. A més, en els cabells tenyits o els que tenen qualsevol element químic el clor pot causar una reacció en què els cabells canviïn de color.

Per poder evitar-lo quan ens banyem a la piscina i evitar així que acabi en un estat aspre, trencadís i feble o simplement que perdi la seva brillantor i amb les puntes obertes podem emprar una sèrie de productes per protegir-lo. La primera recomanació és mullar-lo amb aigua neta abans de banyar-nos a la piscina, per reduir les possibilitats de que el cabell absorbeixi les molècules de clor de la piscina. L’oli d’oliva o de coco ajuden a reforçar el sèu del cabell, per la qual cosa afegirà capes d’oli per protegir-lo contra el clor.  

Si no disposem d’aquests productes a casa també ens serveix emprar un condicionador sense aclarit per crear una barrera protectora. Cal mencionar que l’aigua de la piscina es pot embrutar per portar aquest productes al cabell i banyar-nos, però val la pena. I si no sempre podem portar un casquet de bany per evitar-hi i de pas protegir encara més el nostre cabell.

En general, quan sortim de la piscina és més que recomanable dutxar-nos en un període de temps curt per evitar que el clor segueixi danyant el nostre cabell i que s’hi sumin els rajos de sol per acabar produint una combinació molt perjudicial. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive