cosmètica vegana
cosmètica vegana

Paula Saez

Cosmètica vegana, què aporta i quins productes hi ha

Davant d’una sèrie de cosmètics que poden contenir productes d’origen animal o haver estat testats en animals sorgeix la cosmètica vegana com a alternativa.

Els materials o qualsevol element animal no es limiten a formar part dels aliments que podem consumir, sinó que s’empren també en cosmètics i d’altres productes. Davant d’aquesta situació, ja sigui per afavorir l’estat del planeta (recordem quant contaminen les macrogranges i el mal que fan al medi ambient) o bé per consciencia i empatia vers els animals, cada vegada és més habitual trobar alternatives veganes a tot el que consumim. Aquí us parlem de la cosmètica vegana per entendre exactament què és i què ens aporta.

Què és la cosmètica vegana i què aporta?

Es tracta d’un tipus de cosmètics i productes per a la higiene i cura personal que no han estat testats en animals ni contenen cap tipus de producte d’origen animal, tot el que porten és natural.

Eviten els productes que causen al·lèrgies i contenen fórmules innovadores i exclusives totalment aptes per a vegans. Són 100% lliures de tòxics (sense parabens, colorants, sulfats, silicones, derivats del petroli o perfums sintètics), cruelty free, detox i sostenibles.

Quant a productes específics que es troben sota el paraigües de la cosmètica vegana, trobem tots aquests, entre d’altres:

  • Cremes hidratants: hi ha moltes opcions elaborades amb aloe vera, llets vegetals (d’avena, d’argán, de figa, etc.) i altres fruites per aconseguir així una crema súper hidratant, fresca i sense sensació greixosa.
  • Maquillatge: labials, bases, pols, eyeliners, màscares de pestanyes i molts altes productes es poden elaborar sense cap tipus de problema amb productes d’origen vegetal únicament, a més d’evitar que siguin testats en animals.
  • Exfoliants: per aconseguir una exfoliació suau que neteja els porus i unifica el to mentre preserva la funció barrera de la pell natural.
  • Sèrums: ideal per calmar pells amb vermellors i inflamació. Quant a components, el sèrum Infrared de la marca Skintegra conté un 10% d'un derivat de l'àcid azelaic que serveix per aconseguir aquesta funció esmentada. Aquesta marca també té una alternativa anomenada Superba C que és a base de vitamina C i serveix per revitalitzar la pell en combinació amb la vitamina E i l'àcid ferúlic.
  • Rentadors i desmaquillants: aptes per a tot tipus de pells, desmaquillen alhora que protegeixen la funció barrera pròpia de la pell gràcies als seus components com ara lípids i d’altres amb efecte antiinflamatori (extracte de magrana i de magnòlia per exemple). Hi ha d’altres que s’elaboren amb materials com kale, té verd, espinacs i vitamines.

Trobem diverses marques disponibles que tenen productes de cosmètica vegana i molts d’ells són d’origen espanyol com Vega Cosmética (que de fet es produeix a Sant Celoni), Camaleon Cosmetics o Bioggio entre d’altres.

Podem trobar productes vegans a botigues tan conegudes com Sephora, Druni o Primor, ja sigui de forma física u online, per la qual cosa en aquests establiments ens podem informar de la disponibilitat i components de diferents tipus de gels, cremes, maquillatge i demés abans d’adquirir-los. També es poden aconseguir a farmàcies.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive