6 aliments per fer menys ulleres
6 aliments per fer menys ulleres

Redacció

6 aliments per fer menys ulleres

La genètica o un descans insuficient fan aparèixer les ulleres. Et proposem com combatre-les.

Fas ulleres? T’ho has vist? T’ho han dit? Sigui com sigui, és un aspecte físic que et pot preocupar més o menys, o gens ni mica, però que es pot deure a diferents factors; la genètica o el mal descans es troben entre ells. De vegades, però, mals hàbits, com una alimentació deficitària, poden influir en l'aparició d'aquestes taques sota els ulls. En aquest article exposarem una sèrie de remeis a les ulleres relacionats, justament, amb l’alimentació

Entre els elements que influeixen en l’aspecte general de la nostra pell, l’alimentació ocupa un paper clau. En el cas de les ulleres, aquestes taques que es formen al voltant de l’ull són molt freqüents. La seva aparició dependrà de factors anatòmics i genètics, a més de l'edat, la manca de descans i l'estrès. "La qualitat de la pell sota la parpella inferior influeix i, de vegades, és fàcil observar un edema en aquesta zona, cosa que empitjora l'aspecte", detalla María Riestra, membre de l'Àrea de Nutrició de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN ), en declaracions que recull el dossier cuidateplus de Marca. Per això, l'experta aclareix que, a banda d'un descans correcte, una alimentació i hidratació adequades podrien millorar l'aspecte de les nostres ulleres i de la nostra pell en general.

Aliments que ajuden a combatre les ulleres

 • La magrana

És una fruita rica en antioxidants i nitrats, que són vasodilatadors. Ajuda a millorar el flux sanguini i l'oxigenació dels teixits musculars.

 • La canyella

Promou la dilatació dels vasos i el flux sanguini. Així mateix, pot reduir la tensió arterial en relaxar els vasos sanguinis.

 • La xocolata negra

Els flavonoides afavoreixen l'augment d'òxid nítric, beneficiós per a la cura de les artèries. Això sí, l’experta aclareix que aquest aliment ha de presentar un mínim d’un 70% de puresa.

 • L'all

És conegut entre la població pels efectes beneficiosos sobre la circulació i el cor. Es compon, entre altres elements, d’al·licina, una substància capaç d'incrementar el flux sanguini dels teixits i disminuir-ne també la pressió arterial.

 • La ceba

És una font d'antioxidants. Igual que els aliments esmentats, millora el flux sanguini per la dilatació de les artèries i venes. A més, té propietats antiinflamatòries.

 • El peix blau

El salmó, el verat, la tonyina, la sardina, les anxoves o els seitons són font d'àcids grassos omega-3, que promouen l'alliberament d'òxid nítric, dilatant els vasos i augmentant el flux. D'altra banda, ajuda a inhibir l'acumulació de plaquetes a la sang.

Font: cuidateplus.marca.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive