L'arteràpia a Sant Vicenç de Montalt
L'arteràpia a Sant Vicenç de Montalt

L’arteràpia triomfa entre la gent gran de Sant Vicenç

L’artista santivicentina Joana Juhé és la conductora d’unes classes d'arteràpia dins del cicle CulturaMent que estan tenint molt èxit

L'artista santvicentina Joana Juhé ha obert les portes de la seva creativitat a través de classes d'arteràpia a Sant Vicenç de Montalt, amb un èxit rotund entre els seus alumnes. Amb 17 anys de trajectòria com a dissenyadora i il·lustradora, Joan ha trobat en aquesta forma d’expressió artística una manera de connectar amb les persones i d’aportar un valor afegit a la comunitat.

Les classes d’arteràpia han demostrat ser un espai on els participants es diverteixen i alhora aprenen. Com diu la mateixa Joana, “els hi agrada molt, i funciona molt bé”. A través de diverses tècniques com aquarel·la, acrílic i collage, els alumnes descobreixen les seves habilitats artístiques i superen la por a dibuixar. “Fan coses que queden boniques”, explica Joana, tot demostrant que “no saps dibuixar” és només un mite a superar.

Amb una experiència tan positiva, els alumnes han rebut el valor afegit de les classes d’arteràpia, més enllà de la mera creació artística. “S’ho passen bé”, assegura Joan, i a més, “veuen que sí que ho poden fer”. Aquesta experiència també ha estat enriquidora per a l’artista, que ha après a adaptar els exercicis i les dinàmiques per a persones amb diverses capacitats i edats.

La demanda de classes d’arteràpia no ha parat de créixer, amb alumnes que repeteixen i que fins i tot demanen més temps per explorar el seu costat més creatiu. La interacció amb la gent gran ha estat especialment gratificant per la Joana, que ha descobert en aquest col·lectiu una font d’inspiració i d’agraïment. “He descobert que m’agrada molt fer classes a la gent gran, són agraïts, t’expliquen coses, són molt maques”, confessa.

Les classes d’arteràpia de Joana Juhé han estat un èxit, oferint una experiència enriquidora i divertida tant per als alumnes com per a l’artista mateixa. A més, han posat de manifest la importància de promoure aquest tipus d’activitats com a via d’expressió i de benestar personal.

Cicle CulturaMENT

L’arteràpia forma part del cicle CulturaMENT un projecte de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt que promou l’organització d’activitats amb l’objectiu de contribuir a millorar la salut mental de les persones grans amb inicis de deteriorament cognitiu i afectacions lleus de salut mental i els seus familiars i cuidadors. El projecte persegueix potenciar espais de socialització, de cohesió social, experiències creatives i de qualitat  dirigides a aquest col·lectiu de gent gran per tal de  millorar-ne la salut mental. Totes les activitats del programa són gratuïtes i es realitzen exclusivament al Centre Cívic El Gorg per tal de reforçar que la cultura és una eina de transformació social, de benestar personal i una aliada per la millora de la salut mental.

Qui és Joana Juhé?

1664113447490


Joana Juhé és una artista creativa especialitzada en il·lustracions infantils, tant en format manual com digital. Des de l’any 1997, ha dedicat el seu temps a crear prints i dibuixos que omplen la vida dels més petits de color i alegria. Amb més de 25 anys d’experiència en el camp del disseny infantil, ha col·laborat amb reconegudes marques del sector de la roba infantil, accessoris, articles decoratius i molt més. La seva passió per l’art l’ha portat a desenvolupar habilitats tant en il·lustracions a mà com digitals, permetent-li oferir una àmplia varietat d’estils i tècniques en els seus dissenys. Cada una de les seves creacions està impregnada d’amor, dedicació i una meticulosa atenció als detalls, amb l’objectiu de captivar tant a nens com a adults amb dissenys únics i originals. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive