Demanen al TSJC que també tombi els horaris restringits de bars i restaurants. Foto: R. Gallofré
Demanen al TSJC que també tombi els horaris restringits de bars i restaurants. Foto: R. Gallofré

Els tres punts d'inflexió que fan falta per la restauració a Mataró

Bon temps, la temporada de platja i una nova app de repartiment a domicili, tres novetats que han de sumar molts punts a favor

patrocini Pous B

Què ha de passar perquè s’animi la vida social i el consum a bars i restaurants, ara que poden obrir més hores? El que durant mesos s’ha concentrat especialment a la franja del migdia (hi ha hagut una gran eclosió confirmada de l’hora del vermut dels caps de setmana, sobretot, juntament amb els dinars) ara s’hauria d’anar repartint per la resta d’horari de bars i restaurants. La timidesa actual, òbvia després de mesos i mesos de pandèmia amb mals indicadors i fins i tot demonització de la restauració com a àmbit de contagi, ha d’anar deixant pas a un nou temps en què la proximitat de l’estiu animi. Doni “vidilla”. 

En aquest context, en les properes setmanes s’han de produir pràcticament de forma sincronitzada tres novetats que poden esdevenir tres punts d’inflexió per incentivar el sector, recuperar el somriure social i promoure una bona temporada d’estiu associada al món de l’hostaleria. El sector espera amatent a que s’aliniïn per tal que la cosa s’animi.

1. Bon temps, especialment els caps de setmana

Està sent una primavera que climatològicament respon als cànons propis d’aquest temps però la sensació compartida per ciutadania i restauradors és que ha fet menys bo, o si més no un temps menys propici a gaudir a l’aire lliure que altres abrils i maigs. Amb la lògica tendència a que faci més sol, més calor, més bo i menys pluja que suposa el trànsit cap a l’inici d’estiu, el sector confia que els vespres d’entre setmana i totes les hores dels caps de setmana siguin benèvols amb qui prefereix estar-se a les terrasses. Vaticinen un maig al ralentí però confien en un bon juny i també un bon juliol.

xiringuitos

La temporada de xiringuitos és imminent. Foto. R. Gallofré

2. Temporada de platja: el torn dels xiringuitos

Quan apareixen els bars de platja sobre la sorra, el calendari entra en una nova dimensió. Com un cotxe, quan entra marxes després de prémer l’embragament, l’any s’accelera i aquesta major velocitat també pot ser un estímul. Hi ha ganes de platja, de la seguretat de l’aire lliure, de més i més gent al litoral, de gaudir dels xiringuitos i restaurants. En les properes setmanes, els nous adjudicataris aniran instal·lant-se i a inicis de juny a tot estirar (és quan ja tenen obligat d’obrir) Mataró ja tindrà disposat tot el seu potencial vora mar. L’obertura del Port, també a l’estiu, també hi ajudarà.

3. L’App pròpia dels restaurants mataronins

Els mesos de pandèmia han interpel·lat el sector a estar amatent a canvis i precisament arran dels nous hàbits en les properes setmanes naixerà Appat, l’aplicació que oferirà a domicili els millors plats dels restaurants mataronins. No serà una aplicació més, sínó una app local socialment responsable i ecosostenible amb la qual la major implicació en un consum de proximitat que és el que ha quedat de tot aquest temps tindrà la tecnologia d’aliat. Els restaurants genuïnament mataronins, a un clic de servir els plats a casa ben aviat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive