La cuina del restaurant La Marineta de Mataró
La cuina del restaurant La Marineta de Mataró

capgros.com / ACN

"Tenim neveres plenes, entrades venudes i gent contractada"

La restauració i l'oci nocturn del Maresme critica la falta de previsió davant les noves restriccions anunciades pel govern aquesta setmana

Les noves restriccions a la restauració i l'oci nocturn ha estat una estocada per a bars, restaurants i discoteques del Maresme. El president de Negoci Empresa Mataró (NEM), Xavier Martín, afirma que a tres dies de Nadal els locals "ja tenen les neveres plenes, la gent contractada i, en el cas de l'oci nocturn, unes entrades ja venudes, que ara hauran de tornar". Algunes discoteques i bars musicals contactats per l'ACN afirmen no entendre la duresa de les mesures, sense marge de maniobra i sense que s'hagin anunciat mesures de compensació. En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Gremis Empresarials de Mataró i Maresme (FAGEM), Roser Moré, denuncia falta de planificació del Govern: "En dos anys hi ha hagut temps per aprendre".

A les portes de Nadal, detalla Moré, està ja "tot organitzat" als sectors de la restauració i l'oci nocturn i les noves mesures suposen ara un trasbals. "No comptàvem que fos tan estricte", afirma. La presidenta de la FAGEM augura un futur negre per a l'oci nocturn perquè un cop s'ha anunciat el seu tancament "ja no se sap quan es tornarà a obrir". "És una molt mala passada i si hi havia qui ja ho estava passant malament, ara ho passarà pitjor", es lamenta el president de Negoci Empresa Mataró. Xavier Martín explica que els empresaris de la restauració i l'oci nocturn han fet una inversió important per aquesta campanya de Nadal a la que ara no poden donar sortida.

Entrevista a Roser Moré

Roser Moré, presidenta de la FAGEM, critica la manca de previsió

Amb tot, les dues patronals de referència a Mataró i el Maresme, critiquen la manca de previsió del Govern en les darreres setmanes, en les que ja s'anticipava una escalada dels contagis. Per Moré, l'avís arriba "molt tard" i lamenta que es perdés l'oportunitat de començar a aplicar restriccions menys contundents a principis de desembre. També Martín creu que no s'hauria d'haver actuat ara "de cop", a tants pocs dies de Nadal, i que hagués estat més raonable "no ser tan esplèndids fa un mes", començant a aplicar algunes mesures de contenció de la pandèmia. "Potser s'hagués evitat la situació en què ens trobem ara", opina la presidenta de la FAGEM.

Menys preocupats pel comerç

D'altra banda, les patronals hi veuen menys problema en les restriccions d'aforament al comerç, que serà del 70%. "Serà més incòmode, però la gent acabarà anant a comprar. Esperem que no hi hagi un gran canvi", explica Moré. Des de NEM, Xavier Martín tampoc preveu grans canvis per a la recta final de la campanya de Reis i creu que els compradors "sortiran més gradualment".

Arxivat a:

Comentaris (3)

Serveis Tècnics Gremi Hostaleria Mataró Maresme Fa 6 mesos
El nostre Gremi és membre fundador de la Fagem, i per tant ens sentim plenament representats per les declaracions que fa la Sra. Moré en nom d'aquesta patronal. D'altra banda, davant d'aquesta situació creada donarem suport a d'altres Gremis i Entitats empresarials en els contenciosos administratius que presentin davant dels Jutjats per intentar revertir aquestes darreres mesures que no compartim.
shark Fa 6 mesos
How stupid can people get....saying...no planning...you think its possible to see in a cristal ball what is going to happen. Wake up, the people didn't want to be careful months ago or now so shut up shop, because this bug is NOT going away, more likely bring its stronger relations next year
Judith Thomas Babey Fa 6 mesos
L'oci nocturn es queixa molt però jo he sortit 3 cops de festa al polígon de Mataró i a cap discoteca m'han demanat el passaport covid, només als bars. Tant que es queixaven i no han fet res per evitar que els tornin a tancar, em fa pena per la restauració però les discoteques s'ho han guanyat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive