Jordi Milà, president Gremi Hostaleria “Serà un bon Nadal per a l’hostaleria, la gent té ganes de gaudir i s’està notant”
Notícies relacionades
Jordi Milà, president Gremi Hostaleria “Serà un bon Nadal per a l’hostaleria, la gent té ganes de gaudir i s’està notant”

“Serà un bon Nadal per a l’hostaleria, la gent té ganes de gaudir i s’està notant”

Entrevista amb Jordi Milà i Noè, nou president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme

La junta del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme s’ha renovat completament, amb Jordi Milà i Noè al capdavant com a nou president. Un seguit de canvis que comporten un rejoveniment de l’organització, saba nova per afrontar els nombrosos reptes que té el sector.

Amb la gastronomia convertida en una de les principals fonts d’oci i lleure de la ciutadania, amb una oferta de restaurants cada cop més extensa a la comarca, però també amb els efectes de la pandèmia encara vigents i amb uns preus disparats en matèria de subministres i matèries primeres que dificulten el dia a dia. Però Milà és optimista i encapçala una nova junta amb moltes ganes de dinamitzar el sector al Maresme.
 
Quina ha estat la seva trajectòria fins accedir a la presidència del Gremi?
Fa vuit anys que soc propietari de l’Otto Sport Bar, a la ronda Frederic Mistral de Mataró. Porto més de 20 anys en el món de la restauració, des que en tenia 18, en cuines de restaurants mítics de Mataró com Caminetto o Trabucaire. Era secretari de l’anterior unta del Gremi, i ara s’ha renovat sencera, entrant-hi molta gent jove.
 
Quins són els reptes que encara al capdavant de l’organització?
El Gremi en si ha de canviar, s’ha de renovar en tots els sentits. A banda d’aquest rejoveniment que comentàvem, hem de demostrar que aportem valor afegit als nostres agremiats, així que volem establir una comunicació fluïda i constant amb tot ells per escoltar les seves peticions i donar-hi resposta.

Quins nous projectes es proposen?
Volem donar dinamisme i atreure a la clientela amb diferents iniciatives, fer que coneguin l’oferta de restauració de Mataró i del Maresme. Ho farem a través de concursos i iniciatives similars, com ara la millor pizza del Maresme, o la millor paella de la comarca, ara que tenim tants bons restaurants de port i de platja. També ens agradaria fer una ruta d’establiments centenaris o emblemàtics, que donin a conèixer els restaurants de Mataró i el Maresme que durant dècades han sigut referents, i que haurien de ser més coneguts. Iniciatives com aquestes amb les que volem que la gent es mogui per tot el Maresme i conegui millor els nostres establiments. El moviment es demostra caminant, així que com a gremi hem de moure’ns. 
 
Els restaurants es veuen plens, la gastronomia és una de les principals formes d’oci dels maresmencs.
És una mica enganyós. Durant els caps de setmana als restaurants ens va força bé, es clar. Les terrasses s’omplen si fa bon temps, els divendres a la nit se surt, el dissabte a la tarda i vespre qui més qui menys es deixa caure pel centre de Mataró i dels altres municipis... Però no podem viure només d’això, entre setmana patim força. Els ciutadans tenen una mica de por amb tantes notícies negatives sobre la inflació i la dinàmica econòmica, i es mouen menys. 
 
Una dinàmica econòmica que està afectant molt al sector de la restauració...
Venim d’una temporada molt complicada, evidentment la Covid ens ha causat molts estralls. I ara estem patint molt amb els preus dels subministraments. Al meu restaurant la factura de la llum s’ha triplicat en els darrers tres anys, per posar un exemple. O els governs es posen les piles per reconduir la situació, o tindrem problemes. 
 
Què li demaneu a les administracions, de cara a reconduir la situació?
Hi ha coses que un ajuntament com el de Mataró no pot fer, com ara tenir capacitat per intervenir en els preus dels subministres o coses similars. Sí que els demanaria, però, que facin més cursos subvencionats de formació per als joves en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració. Pot ser una sortida laboral  interessant per a aquest col·lectiu que sovint no troba solucions a nivell laboral. Treballar en el nostre àmbit és sacrificat, és cert, però també és agraït. 
 
Què tal s’afronta des del sector el primer Nadal sense restriccions Covid?
Creiem que serà un Nadal positiu. Ja vam tenir un estiu força bo, Les Santes van ser molt positives a Mataró, quan arriben aquests moments la gent té ganes de fer coses, de gaudir, i s’està notant. També comptarem amb el retorn dels sopars d’empresa, que ens ajudarà. Per tant creiem que seran unes bones festes per a nosaltres. 
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive