El restaurant Sèsam Negre de Mataró. Foto: R. Gallofré
El restaurant Sèsam Negre de Mataró. Foto: R. Gallofré

Recomanaran tancar l'interior de bars i restaurants quan hi hagi una incidència alta de Covid

Ministeri i CCAA acorden aquesta recomanació, que afectaria Catalunya ja que es troba per sobre del llindar de risc alt, a partir de 200 casos per cada 100.000 habitants

La Comissió de Salut Pública –on hi ha representades les CCAA i el Ministeri de Sanitat- ha aprovat  un document que recomana a les Comunitats Autònomes el tancament de l'interior dels locals de restauració al públic quan el seu territori registri un nivell d'incidència de la pandèmia "alta" o "molt alta" a l'escala que van acordar de resposta coordinada. La mesura afectaria entre altres Catalunya i Madrid. A Catalunya la incidència se situa per sobre el llindar del risc " molt alt" amb 200,09 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. En el cas de Mataró se situa per sota, ja que el risc de rebrot marca 149 punts.

Es considera que s'està a aquests nivells quan hi ha una incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies superior als 150 casos per cada 100.000 habitants, o una positivitat superior al 10%, o una ocupació de l'UCI superior al 15%, entre altres. El tancament de l'interior dels bars va ser una de les qüestions que no es van poder acordar al Consell Interterritorial de Salut d'aquesta setmana, entre altres per la negativa de la Comunitat de Madrid a incorporar mesures més dràstiques.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat el que avui s'ha aprovat a la Comissió de Salut Pública és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar, o no, als seus territoris. A més de tancar l'interior dels bars i restaurants quan la incidència es trobi en fase "greu" o "molt greu", la recomanació inclou la reducció dels aforaments en els estadis inferiors de risc "baix" o "mitjà". Pel que fa a les terrasses, el nombre de persones per taula passen de 15 a 10 en fase de risc "baix", de 10 a 6 a la de risc "mitjà", es manté en 6 al nivell "greu" i estableix un màxim de 4 al nivell "molt greu". Les terrasses haurien de quedar tancades "en cas que de tendència ascendent i incidència acumulada superior a 500 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies".

Pel que fa a les reunions de persones que no conviuen, el document redueix el nombre d'assistents de 15 a 10 persones per al nivell "baix", de 10 a 6 al nivell "mitjà", de 6 a 4 al nivell "greu", i un màxim de 4 per al nivell "molt greu". També estableix el tancament de gimnasos un cop s'assoleixi el nivell "greu", així com la reducció dels aforaments en zones interiors i espais esportius no professionals.

Arxivat a:

Comentaris (6)

Geoffrey Fa 1 any
As was said on TV by tourists, we come to Spain to get drunk, because anything is possible in liberal spain
Audrey Fa 1 any
Per al cap de l’hospital Can Ruti, la quarta onada a Catalunya serà inevitable a causa de la difusió de la variant britànica de Covid-19 per a científics que han de vacunar molt ràpidament que el virus o Espanya, com ho haurien de fer tots els països d’Europa. fins i tot tancar escoles?
Audrey Fa 1 any
Quarta onada de Covid-19 a Catalunya a Espanya A més, cal esperar una penetració de la variant sud-africana i probablement caldrà adaptar-hi les vacunes. El metge confirma que la vacunació haurà de tenir lloc cada any, o potser una mica més sovint, en un període inferior a 12 mesos.
Audrey Fa 1 any
quan Europa tanca les fronteres Espanya obre la porta a virus mutants. Sóc belga i no entenia la lògica de les contradiccions dels polítics espanyols que no poden estar decidits a actuar contra un enemic invisible que necessita "una política sanitària de metre final de la pandèmia és la misèria social i econòmica per la contenció total i vacunar els ciutadans espanyols per obrir al juliol una recuperació econòmica STOP
Audrey Fa 1 any
Quan els polítics practiquen la medicina, condemnen els espanyols a mort pel virus i salven la vida d’Espanya en la pandèmia de les onades, que és més contagiosa i mortal per als més joves. Europa i el major productor de vacunes, però són sobretot lobbyistes que obliden que el poble espanyol està convidat a desaparèixer ⚠️
Andrés Fa 1 any
El cerra los bares eso en Mataró y sobretodo en el cami de la Serrat le importa un bredo todos los días están abiertos dos de ellos y nadie de las autoridades dicen nada.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive