El passaport covid
El passaport covid

Primers dies del certificat Covid als restaurants: funciona?

El sector considera que la mesura ha contribuït a donar seguretat als clients preocupats per la pandèmia

patrocini pous b         

Les reticències inicials d'una part del sector de la restauració s'han anat esvaint després dels primers dies d'aplicació del certificat covid i, en general, els encarregats dels establiments apunten un bon compliment de la mesura i poc impacte negatiu en la seva feina quotidiana. Tanmateix, els responsables de diferents locals lamenten que no hi hagi una aplicació de validació única proposada pel Govern a l'hora de llegir els codis QR de vacunació. "Ens hem hagut de buscar la vida", denuncia Rafael Román, l'encarregat del bar La Lola.

Igualment, diversos restauradors asseguren que la mesura ha servit per donar més seguretat a alguns clients, com la gent gran, que podien estar intranquils per l'augment de casos de coronavirus.

Molts dels treballadors del gremi consultats s'han mostrat sorpresos que, més enllà de l'embolic formal de les darreres setmanes, la mesura els hagi acabat donant menys maldecaps del previst. Alhora, però, matisen que en moment de pics de feina o davant l'entrada d'una taula amb molts comensals "és una mica més enrevessat" haver de demanar el certificat a tothom, en paraules de Javier Súnico, director de restaurant Greenco.

Els locals que compten amb terrassa, a més, tenen un al·licient que els facilita la feina en els casos en què el client no veu amb bons ulls la mesura. Si algú no té el certificat covid en regla o no el porta a sobre, sempre pot fer ús de l'espai exterior del bar, ja que el passi només és necessari en interiors. "Hi ha un 80% de la gent que porta el carnet i cap problema. I hi ha un 20% de la gent que es queda a la terrassa, així que cap problema tampoc", resumeix.

Algun maldecap

Si bé la majoria de treballadors de l'hostaleria consultats assegura que la gent està molt conscienciada amb la mesura i que no s'han donat incidents destacats els primers dies, també s'han trobat algun cas anecdòtic en el sentit contrari amb gent que es nega a mostrar-lo o, inclús, a portar mascareta. D'aquests casos ja se n'han viscut alguns a diferents espais a Mataró, com és aquest que expliquem de la Granja Caralt i que s'ha repetit en altres indrets.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive