S’acaben totes les restriccions però l'oci nocturn no pot. Foto: R.Gallofré
S’acaben totes les restriccions però l'oci nocturn no pot. Foto: R.Gallofré

L’hostaleria de Mataró reclama no tancar a mig matí i un torn de sopars els caps de setmana

El Gremi d’Hostaleria i Turisme reclama ajudes econòmiques directes per un sector que està “en fallida tècnica”

patrocini Pous B

No haver de tancar entre les franges horàries habilitades per esmorzars i dinars, un nou torn especial de sopars els caps de setmana i que es retardi mitja hora el toc de queda els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Aquestes són les tres demandes que el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme adreça a la Generalitat de Catalunya per a revitalitzar la restauració en l’actual moment de flexibilització de mesures anti Covid.

El sector de l’hostaleria, denuncia el Gremi, està “en fallida tècnica” i tot i que celebri l’hora de més que tenen els torns decretats pel Procicat per esmorzar i dinar des d’aquest dilluns alerta que les mesures són “del tot insuficients per a garantir la sostenibilitat de les empreses”. Per això demanen noves franges horàries ja que en el moment actual els establiments no en fan prou per subsistir amb els horaris i condicionants amb els que han de treballar.

L’hostaleria reclama no tancar a mig matí i un torn de sopars els caps de setmana.  Foto: R.Gallofré

L’hostaleria reclama no tancar a mig matí i un torn de sopars els caps de setmana. Foto: R.Gallofré

El Gremi considera que s’han d’habilitar de forma immediata ajudes econòmiques directes a les empreses com ja han fet d’altres països europeus del nostre entorn. Sense aquestes ajudes serà inviable mantenir el sector, i per tant, tampoc el mercat laboral vinculat al mateix.

Les tres demandes concretes

El Gremi reclama "avançar paulatinament amb més mesures que millorin la rendibilitat del sector i garanteixin la sostenibilitat del mateix" i posa sobre la taula aquestes tres demandes:

  1. L’allargament de les 10,30 a les 13h l’horari d’obertura, de forma que es pugui tenir obert al públic ininterrompudament de les 7,30 a les 16,30h.
  2. L’obertura dels establiments les nits dels caps de setmana (divendres, dissabte i vigílies de festiu) de les 20,00 a les 22,00h per fer el Servei de sopar en un torn nocturn.
  3. L’allargament del toc de queda del cap de setmana fins a les 22,30h, per facilitar la mesura del punt anterior. Això facilitaria l’arribada als domicilis dels clients de cap de setmana per la nit. Per tant, allargament de 30 minuts divendres i dissabte a la nit.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive