Enric Bartrés: “Hem fet un esforç brutal en l’àmbit formatiu durant 22 anys”
Enric Bartrés: “Hem fet un esforç brutal en l’àmbit formatiu durant 22 anys”

“Hem fet un esforç brutal en l’àmbit formatiu durant 22 anys”

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, Enric Bartrés, fa balanç de les més de dues dècades de trajectòria de l’Escola de Restauració i Cambreria

Quin balanç feu dels més de 20 anys de l’Escola de Restauració i Cambreria? 

El balanç és positiu a nivell social i formatiu, ja que el 90% de la formació ha estat adreçada a treballadors i la resta a empresaris. L’esforç del Gremi durant aquests darrers 22 anys ha estat brutal. Vam començar fent molta formació del SOC amb cursos de llarga durada, i hem anat evolucionant cap a cursos de Garantia Juvenil, més curts, d’unes 60 a 200 hores. També fem formació a mida per empreses, però la Covid ha trencat el ritme creixent que portàvem.

El sector sol queixar-se que falten professionals qualificats, és cert?

És cert que falten professionals qualificats, i no tant qualificats també, i més ara després de la pandèmia. Molta gent ha dimitit del sector, perquè la Covid ha durat massa. La gent ha optat per altres sectors amb millors horaris i potser més ben pagats.  Els ERTO donaven pel que donaven i és difícil mantenir una llar amb uns ingressos del 70% de la base salarial durant tant de temps. Aquesta és una altra raó per la qual molta gent també ha canviat d’ofici.

Quines són les principals línies d’actuació de l’Escola? 

Estem promovent un nou curs de Garantia juvenil de 185 hores, i els que vindran a partir de setembre si ho aconseguim. El problema serà trobar el número mínim d’alumnes que permetin fer sostenible l’escola amb la formació programada. La captació d’alumnes s’ha alentit i complicat.  També tenim el curs de manipulació d’aliments, que es programa semestralment a ritme de, mínim, un curs mensual. Esperem reprendre el ritme de nou, ja que hem hagut de suspendre el 45% dels cursos programats en pandèmia.  Aquest 2022 ha començat millor.

Heu format a persones amb discapacitat que treballaran al Cafè Nou. Com ha estat l’experiència?

Hem fet fins a cinc cursos per a la Fundació Maresme des del 2019. Han apostat per nosaltres i hem format 64 alumnes d’aleshores ençà, amb un total de 521 hores de formació. Molts d’aquest alumnes treballaran al Cafè Nou, en d’altres serveis interns de restauració propis de la Fundació o en empreses que cerquin aquest perfil de treballadors per necessitats legals.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive