Què ha fet Mataró per ajudar a la restauració
Què ha fet Mataró per ajudar a la restauració

Què ha fet Mataró per ajudar a la restauració durant la Covid

Des de l’inici de la pandèmia s’han facilitat ajudes, exempcions, ampliacions de terrasses o campanyes de promoció

patrocini Pous B

Mataró camina amb pas ferm cap a la recuperació econòmica i social després del sotrac de la pandèmia i per tenir prou cames per arribar a meta necessita una restauració forta, competent i variada. Ja fa temps que el sector és un dels puntals de l’economia mataronina i especialment a l’estiu es reflecteix aquesta realitat en termes com l’ocupació. Es calcula al voltant del 10% el pes del sector en el total de llocs de treball, però aquest percentatge fluctua a l’alça en temporada alta. 

Mataró atrau visitants i consum en base al seu potencial gastronòmic, present a bona part de la ciutat però també amb punts forts o concentrats com poden ser el centre, a baix a mar o Mataró Parc i els seus voltants.

Que només amb la força del sector de l’hostaleria Mataró se’n podia ensortir és una de les premisses que s’han tingut més clares aquests darrers temps. L’Ajuntament de Mataró, reestructurat i parapetat amb lògica rere el propòsit de la recuperació, ha prioritzat l’atenció a aquest sector com un dels prioritaris. 

Quines mesures s’han pres?

 • Plataforma Mataró, comerç i restauració des de casa al teu costat a l´abril 2020: enllaç específic de restaurants que oferien menjar per emportar o amb servei de delivery per reforçar la comunicació de l´oferta de restauració local. 
   
 • Ampliació de terrasses en superfície pels que tenien llicència temporal i anual: davant la limitació d’obertura amb el 50% de les terrasses, es permetia ampliar superfície si es complien els requisits establerts, cal comunicar-ho per instància prèvia.
   
 • Reducció en el 2020 dels imports de diferents tributs municipals als establiments més afectats per la crisi sanitària: preu públic de la brossa comercial (656 establiments se’n van beneficiar), taxa de terrasses (243 establiments), cànon concessions municipals i guinguetes de la platja.
   
 • Accions vinculades a facilitar l’estacionament per reactivar l’activitat comercial: 30 minuts gratuïts als aparcaments de Parc Central, Plaça Granollers. i Plaça de les Tereses, de PUMSA; descomptes als comerços per la compra de vals per als clients.
   
 •  Ajuts per a la transformació digital del comerç i la restauració: 106 empreses rebran la subvenció i 15 expedients més estan en tràmit.
   
 •  Assessorament a 800 empreses durant els primers mesos de pandèmia en relació a les mesures de les diferents administracions per fer front a la Covid-19. Formació a 350 persones per a la preparació postCovid de les empreses. Prop de 50 empreses participants al Programa Reinventa’t.
   
 •  Noves convocatòries d’ajuts 2021 per a empreses i autònoms, per finançar despeses provocades per la Covid-119 i fomentar la contractació.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive