Ferran Adrià reobre el Bulli.
Ferran Adrià reobre el Bulli.

Ferran Adrià explica per què la majoria de restaurants tanquen abans dels 5 anys

El cuiner remarca la importància de fixar bé els preus i tenir un bon equip de sala. La mala gestió empresarial pot portar-te al fracàs.

El cuiner Ferran Adrià ha alertat que la majoria dels establiments d’hostaleria de l’Estat no arriba als cinc anys de vida per la mala gestió empresarial. Adrià ho ha explicat en la inauguració d’un curs intensiu sobre gestió d’hostaleria que organitza CaixaBank a Girona. El cuiner ha remarcat la importància de calcular bé els marges de benefici que pot tenir un bar o un restaurant i la importància de fixar els preus en funció dels costos. “Que un local estigui ple no vol dir que sigui rendible”, ha remarcat Adrià. A més, el cuiner ha posat de manifest la importància de tenir un bon equip de sala, ja que és un dels principals elements en què es fixen els clients.

Els marges de benefici són la diferència entre el cost dels productes i serveis que un restaurant ofereix i el preu al qual es venen als clients. Per assegurar-se que el negoci sigui rendible, els propietaris de restaurants han de ser conscients de tots els costos associats al seu establiment, incloent el cost dels aliments, el lloguer, els sous dels empleats i els impostos.

Una forma d'augmentar els marges de benefici és reduir els costos sense comprometre la qualitat. Això pot incloure la negociació amb proveïdors per obtenir preus més baixos o optar per ingredients de temporada que siguin més econòmics. D'altra banda, el malbaratament d'aliments té un impacte negatiu en els marges de benefici. Implementar mesures per reduir el malbaratament, com ara l'ús d'un sistema d'inventari eficient, pot ajudar a mantenir els marges de benefici saludables.

La gestió eficient dels marges de benefici, la fixació de preus competitius i la construcció d'un bon equip de treball són aspectes clau per garantir l'èxit en la indústria de la restauració. Les paraules de Ferran Adrià ens recorden que la mala gestió empresarial pot portar al fracàs fins i tot als restaurants amb els millors menús i xefs talentosos. Per tant, és essencial que els propietaris de restaurants prenguin seriosament la gestió dels seus negocis i estiguin disposats a aprendre i adaptar-se per prosperar en aquest sector competitiu.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive