Els responsables del Celler de Can Roca  promouran un centre gastronòmic
Notícies relacionades
Els responsables del Celler de Can Roca promouran un centre gastronòmic

Un centre gastronòmic i cultural a un castell de la mà del Celler de can Roca

El complex a Sant Julià de Ramis tindrà un hotel amb el seu restaurant, un espai d'esdeveniments i un d'expositiu

Els responsables del Celler de Can Roca, els germans Josep, Joan i Jordi Roca, han anunciat en un comunicat a les xarxes socials, que crearan un centre gastronòmics i cultural al Castell de Sant Julià de Ramis (Gironès). Els aclamats cuiners han explicat que primer obriran un hotel i després el restaurant d'aquest hotel, que acollirà la proposta gastronòmica que va néixer durant la pandèmia a l'Espai Mas Marroch, amb els plats més representatius dels 35 anys d'història del Celler de Can Roca. Així mateix hi haurà un espai d'esdeveniments, que completarà la proposta de l'Espai Mas Marroch, i un espai expositiu a partir del 2024 anomenat Cuina, Consciència i Recerca.

Els responsables de la iniciativa justifiquen el primer dels tres noms pel fet que són cuiners i volen compartir "coneixement, creativitat i mostrar l'evolució de la cuina catalana". El segon, consciència, té raó de ser perquè volen compartir "pensaments, experiències i inquietuds sobre l'àmbit de l'alimentació i la biodiversitat". El tercer nom, recerca, és justifica perquè és al seu ADN: "des de la curiositat, la passió i la vitalitat d'un equip talentós".

A partir de la tardor, a més, presentaran una proposta anomenada Esperit Roca, una "interpretació lliure de l'alquímia per destil·lar l'essència d'un indret salvatge", segons han anunciat a les xarxes. D'altra banda, el centre també preveu impulsar l'anomenada Roca Acadèmia, que, amb esperit de "compartir coneixement", seguirà el camí docent iniciat a La Masia del Celler de Can Roca l'any 2013.

Així, s'impartirà Ciències Sensorials i Gastronomia Creativa amb la Fundació Universitat Politècnica de Catalunya i un Màster Internacional de Turisme i Gastronomia amb la Universitat de Girona i l'assignatura Gastronomia i enologia del Grau de Turisme de la mateixa institució. A banda, es desenvoluparà el programa formatiu dels joves que fan pràctiques al Celler de Can Roca. Finalment, a partir del 2024 es preveu impulsar també el projecte Roca Recicla, un espai per "donar una segona vida" al material utilitzat en els processos de cuina i servei, així com als residus.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive