0462f785 3006 4cd4 a393 44113d3392f8
0462f785 3006 4cd4 a393 44113d3392f8

El Bulli reobre com a museu 12 anys després

Es podrà visitar inicialment tres mesos l'any però Adrià no descarta que el període s'ampliï a partir de l'any que ve

El Bulli ha reobert aquest dijous convertit en museu 12 anys després de servir el darrer àpat com a millor restaurant del món. ElBulli1846 fa honors a aquesta categoria i engega aquesta nova etapa amb una reconversió pionera al món i ho fa amb l'objectiu "d'emocionar" i, alhora, "divulgar" el llegat d'un establiment que va revolucionar la gastronomia. L'espai obrirà, de moment, tres mesos l'any però el xef i director d'ElBulliFoundation, Ferran Adrià, no descarta que aquest període s'ampliï a partir de l'any que ve. "Aquest any serà d'aprenentatge i d'anar veient", ha dit visiblement emocionat per "la nova etapa" que comença.

Una seixantena de persones han visitat les instal·lacions del Bulli1846 aquest dijous. Són els primers a fer-ho oficialment 12 anys després que el que va ser el millor restaurant del món abaixés la persiana per reconvertir-se en museu. A partir d'avui i fins al setembre –de dilluns a dissabte- el podran visitar un màxim de 600 persones al dia –en torns amb fins a 200-. Adrià diu que aquesta és la idea inicial perquè vol anar "a poc a poc" com ho va fer en el seu moment el Bulli i anar "veient". De moment, el ritme de reserves és bo i la viabilitat del projecte, ha dit, està completament garantida.

En total hi ha 69 instal·lacions artístiques, conceptuals i audiovisuals, 13 d'exteriors i 56 d'interiors, que es podran seguir a través d'una audioguia en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès- i que estarà inclosa en el preu de l'entrada.

Els tiquets valdran 27,5 euros (col·lectius com els jubilats, els estudiants, els joves, les persones amb discapacitat i els ciutadans de Roses disposaran de tiquets a un preu reduït de 20,5 euros). Les entrades inclouran el pàrquing a Roses i el trasllat des del poble fins a la cala Montjoi, un recorregut que es farà en autobús. Qui vulgui aparcar-hi, prèvia reserva, haurà d'abonar uns 20 euros més.

Un museu "divulgatiu"

Ferran Adrià ha volgut deixar clar que el Bulli no tornarà a ser mai més un restaurant, el restaurant que ho va "revolucionar" tot a finals del 90 sinó que obres reconvertir en el primer museu del món i amb vocació "d'emocionar" i "divulgar" el seu llegat. Per això, ha dit, no es tracta d'un museu artístic sinó "divulgatiu".

Visiblement emocionat, el xef ha dit que aquest dijous es tanca una etapa "personal" però que se n'obre una de nova. "M'agafaré els propers tres mesos per pensar què faig en els propers anys", ha dit, tot admetent que després de 40 anys també li toca "descansar".

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive