Aquesta entrevista forma part de l'Anuari 2018 publicat per Capgròs, on es resumeixen els grans temes de l'any que hem deixat enrere. Marta Bach és capitana de la Sirena Mataró i membre de l'equip espanyol de waterpolo, amb qui ha aconseguit medalles importants enguany.

Com valores el 2018?
A nivell d’equip ha estat una muntanya russa; un any complicat on vam poder estar de nou en el Top 8 d’Europa però crec que no vam fer un bon paper en lliga. Pots ser tercer com va passar, però havent competit i, sincerament, ens va faltar això davant un Sant Andreu que va ser molt superior.

Què creus que va faltar per aconseguir les fites d’anys anteriors?
Va haver-hi molts canvis respecte la temporada anterior, i les baixes de Laura López i Ona Meseguer van ser importants. A més, no vam acabar de trobar el nostre estil de joc i també cal dir una realitat: el Sant Andreu va ser millors que nosaltres i no passa res per reconeixe-ho. Això és esport d’elit i també pot passar, naturalment.

Veus que el club hagi donat un pas enrere aquest any?
No ho crec així, perquè hi ha un suport inequívoc a la secció, també de part de l’ajuntament. Fa quatre anys que competim a Europa i això és un cost important que si no hi hagués suport no es podria fer. L’aposta del club per la Sirena és clara, i els resultats tot i ser pitjors que anys anteriors, no són pas un desastre. Ara estem rebent una nova fornada de jugadores molt bones nascudes el 2004,potser estem en un impàs però tot i que vinguin mesos complicats, valdrà la pena si les formem i mostren el nivell que tenen.

Aquesta temporada esteu lluny dels dos primers: com es presenta?
Encara que els resultats no estiguin acompanyant, i no sé si ho faran, el canvi ha estat molt positiu amb Zablith a la banqueta, i crec que estem fent un gran treball encara que faci ràbia que els resultats no arribin. La temporada és llarga i ara vé el més important: Copa d’Europa i Copa de la Reina. Segur que tindrem opcions perquè la feina que fem és bona.

Amb la selecció, tot sembla seguir rodat.
Cada any sembla que superem l’anterior, és increïble. Poder fer bronze a l’Europeu és molt important, i crec que estem conformant un equip molt potent per competir al Mundial i sobretot apuntar als Jocs de Tòquio de 2020.

Tenim Marta Bach per estona?
Tinc la sort que compto amb moltes ganes de seguir jugant. Sóc jove i espero arribar en condicions òptimes a Tòquio. Vull jugar molts anys i seguir fent-ho a Mataró, perquè voldrà dir que han seguit apostant pel femení. És un gran orgull.