La Volta ciclista a Catalunya, una de les curses més prestigioses del calendari internacional, tornarà a Mataró l'any 2020. Però aquest cop ho farà de forma diferent, i més atractiva, que en els anteriors anys. La capital del Maresme no es limitarà a acollir la sortida d'una etapa, sinó que serà la meta final. En concret, de la sisena etapa de la cursa, que dura una setmana i que l'any que ve arriba a la seva edició centenària. A més serà un dia perfecte per a gaudir-ho, dissabte dia 28 de març

Mataró no és final d'etapa de la Volta des de l'any 1982, on va guanyar l'holandès Johan Van de Velde. En els darrers sis anys Mataró ha acollit sortides d'etapa de la Volta, coincidint amb el conveni que la cursa té amb Calella per ser sortida de l'etapa inaugural. Malgrat que cada any ha seguit congregant força gent als entorns del Camí de la Geganta, ja que el format perquè permet veure els ciclistes d'aprop mentre fan el control de signatures i es preparen per arrencar l'etapa amb els primers kilòmetres neutrailitzats, després de tants anys l'aposta reiterativa estava perdent atractiu. El fet que la ciutat sigui meta d'arribada dona un gir a la situació, i permetrà als mataronins viure l'emoció de l'esprint o de la resolució d'una escapada.

L’edició del centenari de la Volta es disputarà del 23 al 29 de març de 2020, i ja té confirmades de forma oficial les arribades a Mataró, Port Ainé i Vallter 2000, la sortida d’una etapa a Ripoll i la presència de Banyoles. Cada any la cursa compta amb alguns dels millors ciclistes del món: l'any passat, per exemple, hi van prendre part els vigents campions del Tour i del Giro, Egan Bernal i Richard Carapaz, l’ex campió del món Alejandro Valverde, el britànic i quatre cops guanyador del Tour, Chris Froome, o els francesos Thibaut Pinot i Romain Bardet, a banda del guanyador, el colombià Miguel Àngel López. D’aquesta manera, Mataró viurà una arribada de la Volta per cinquè cop en la història de la cursa, mentre que ha estat escenari de deu sortides.