Diversos clubs de la ciutat van mostrar ahir a la tarda el seu rebuig a la sentència del Procés emesa pel Tribunal Suprem. Durant tot el matí es van poder veure com clubs de totes les mides, des de grans com el Barça fins a molt més modestos, es posicionaven respecte les condemnes als líders del procés. Durant la tarda van aparèixer els primers comunicats dels conjunts mataronins.

El CH Mataró va anunciar que suspenia "els entrenaments i activitat per evitar afectacions, i en respecte al lliure exercici dels drets d'expressió i manifestació de la nostra massa social davant la sentència del TS".

Per la seva banda, la UE Mataró va emetre un comunicat en el que assenyalava que tot i "respecta" tots els posicionaments dels seus socis, des de la Junta consideren que " l’única solució hauria de passar pel diàleg entre totes les parts. Manifestem el nostre suport i solidaritat a les famílies dels que són privats de llibertat. I defensem que la presó no és la solució, en el mateix sentit que s’han pronunciat altres entitats esportives del nostre país.".

El Futsal Mataró va emetre un comunicat assenyalant que sempre s'han manifestat com a defensors "de la llibertat d'expressió i en favor del dret a decidir", pel que mostraven "el seu rebuit a la sentència" en considerar que la judicialització del conflicte "no resoldrà la situació que requereix de solució política". Van suspendre l'actvitat del dia.

Per la seva banda, el Joventut Mataró assenyala que dilluns es van veure "agredits" molts dels valors i senyes d'identitat del club per la sentència. "Instem des d'aquí als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí del diàleg, posant fi sense més dilació a la judicalització d'un conflicte que és polític". I també van mostrar la seva "solidaritat" amb els líders polítics condemnats i a les seves famílies.

Per últim, el CN Mataró va anunciar que s'adheria al comunicat de la Unió de Federacions en el qual es mostra el desacord amb la sentència, es denuncien les conseqüències greus d'aquest dictament i on es fa una crida als polítics a trobar una solució, a la ciutadania a participar en mobilitzacions per reforçar la cohesió i convivència i a treballar per la llibertat dels condemnats.