Albert Ramos va avançar fins a la tercera ronda d'Indian Wells, on el tennista mataroní va ensopegar amb Monfils. Ramos va claudicar davant el francès en el primer Masters 1000 de la temporada en una derrota per 6-0 i 6-3 en 72 minuts de matx. En menys de mitja hora s'havia ventilat el primer set amb el mataroní, i tot i que en el segon Ramos va demostrar el seu geni i va arribar a mantenir el 3-3, després no va poder aguantar el ritme i va acabar perdent.

El jugador mataroní no ha aconseguit passar mai de tercera ronda d'aquesta cita, tot i que en aquesta edició venia amb bones sensacions. En primera ronda, Ramos va superar a Dami Dzumhur en dos sets, per 6-1 i 6-2 en un partit que va durar una hora i 9 minuts. Tot i que el rival del català era el número 54 (i Ramos es troba enguany en el 91), el mataroní va ser molt millor.

En segona ronda, la solidesa en el joc de Ramos va tornar-se a veure davant l'italià Marco Cecchinato, a qui va superar per 6-4 i 6-2 en un partit d'una hora i 14 minuts. En aquest, el mataroní va haver de salvar fins a sis boles de break en contra per guanyar al 15è cap de sèrie.