El Club Hoquei Mataró prepara aquests dies el partit a la pista del Raspeig. Serà la traca final a una lliga molt boja. La majoria d’equips de la part alta de la classificació s’han deixat portar pel deliri, però si un conjunt exemplifica millor que cap altre un estat permanent d’embriaguesa emocional aquest és, sens dubte, el CH Mataró. Les 10 victòries i 3 empats de la primera volta, quan els mataronins semblaven intractables, van deixar pas a una segona part de la competició molt grisa. El registre d’una sola victòria en onze partits no convidava, precisament, a l’optimisme, però la golejada del passat cap de setmana davant el Liceo manté amb vida a l’equip mataroní en la seva lluita per l’ascens a OK Lliga.

El CH Mataró és quart amb 43 punts, els mateixos que l’Alpicat i a un punt de Taradell i Palafrugell (que en sumen 44 i ocupen les dues places d’ascens). Les matemàtiques, en aquest cas, són relativament senzilles. El Mataró, que té l’average perdut amb Alpicat i Palafrugell, necessita guanyar i esperar l’ensopegada (empat o derrota) de dos dels seus rivals.

Encara hi hauria una combinació més boja. L’empat del CH Mataró amb derrota d’Alpicat i Taradell (aquesta per un mínim de dos gols) i que el Manlleu (cinquè en discòrdia) no guanyi. Però això ja exigeix un esforç mental que pot fregir el cervell d’aquelles ments més privilegiades. El Mataró no va frenar en la golejada contra el Liceo (13-2), justament, per aferrar-se a aquesta segona possibilitat.

Sigui com sigui, l’entrenador del conjunt local, Albert Larrea remarca que “hem de fer la nostra feina i mantenir l’esperança. És una lliga molt divertida i pot passar de tot, però nosaltres hem de guanyar i només ens hem d’ocupar d’això.”

Larrea creu que el partit a Raspeig serà molt complicat perquè ells “potser encara necessitaran un punt per salvar la categoria”. Si el Sant Feliu guanya i el Raspeig perd, l’últim rival del Mataró serà cuer i baixarà una divisió. “Pista grossa, de parquet, un equip que juga a esperar l’errada... no serà gens fàcil”, apunta Larrea. De ben segur que no ho serà, però el Mataró encara pot somiar.