Desbocada i estel·lar. Raquel González va demostrar diumenge que la preparació del 2018 i el seu retorn progressiu a les pistes es va fer pensada per tornar amb més força que mai. I de quina manera.  La marxadora mataronina del FC Barcelona va aconseguir guanyar el Campionat d'Espanya dels 50 quilòmetres marxa amb un temps de 4:11:01 que li va permetre col·locar-se al capdavant de tot. El temps aturat li permet establir un nou rècord d'Espanya, trencant la fita que tenia Júlia Takacs i superant la marca anterior en dos minuts i tres segons. Això li va permetre, també, col·locar-se com a líder mundial de l'any i sisena marxadora mundial de tots els temps.

Un èxit rotund i sense pal·liatius als seus trenta anys. La temporada passada va aconseguir el campionat estatal dels 10km marxa i fa dos anys, batre el rècord d'aquesta distància i dels 3.000 metres. 

La prova, que es disputava per segona vegada dins dels campionats d'Espanya, va tenir a les especialistes en els 20km al capdavant, amb Maria Pérez i Mar Juárez, juntament amb la vencedora l'any passat Júlia Takacs. Superats els 30 quilòmetres, Gonzàlez va agafar la davantera. Ningú va poder aturar-la, i a un ritme de cinc minuts per kilòmetres en el darrer tram, va superar àmpliament el rècord de Takacs de l'any passat. La marca li permet estar a la propera Copa d'Europa i és mínima mundialista, pel que virtualment té ja passaport pel Mundial de Doha.